Regio Foodvalley

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Online sessie inspireert het vo in regio Foodvalley om in de klas aan de slag te gaan met techniekoriëntatie

Afgelopen donderdag 25 maart organiseerde Knooppunt Techniek, i.s.m. Jet-Net & TechNet, een succesvolle online inspiratiesessie ‘Techniekoriëntatie’.

02 april 2021

Docenten ontvingen handvatten om leerlingen te betrekken bij de energietransitie

Op donderdag 24 september kwamen er verschillende vragen aan bod tijdens de inspiratiesessie ‘Energietransitie Experience’.

06 oktober 2020

Geslaagde inspiratiesessie Sterk Techniek Onderwijs voor docenten

Op 4 maart vond de aftrap van de inspiratiesessie ‘Sterk Techniek Onderwijs Regio Foodvalley’ plaats.

02 april 2020

Regio Foodvalley

In Regio Foodvalley wordt iedere dag hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Hoewel de focus in onze regio op ‘food’ ligt, is er ook sprake van een stevige en brede techniek- en ICT-sector. De activiteiten in het kader van Sterk Techniek Onderwijs moeten ervoor gaan zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de vragen van de toekomst en het imago van technische beroepen verbeteren, zodat er meer jongeren kiezen voor techniek. Samen werken we aan de toekomst van Regio Foodvalley. Meer informatie over Regio Foodvalley vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Betrokken bedrijven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Online sessie techniekoriëntatie van de regio Foodvalley is ook genomineerd.

Inzending Regio Foodvalley

 • Online sessie techniekoriëntatie - Regio Foodvalley

  Op donderdag 25 maart organiseerde Knooppunt Techniek, i.s.m. Jet-Net & TechNet, een succesvolle online inspiratiesessie ‘Techniekoriëntatie’. In totaal namen zo’n 25 deelnemers, afkomstig uit het voortgezet onderwijs in STO-regio Foodvalley, deel aan het online event. Dit varieerde van decanen, LOB’ers, instructeurs tot docenten. Met dit event, een initiatief vanuit Sterk Techniekonderwijs, inspireerden en enthousiasmeerden wij de deelnemers om in de klas met techniekoriëntatie aan de slag te gaan.
  Tijdens het event ontvingen de deelnemers twee LOB-pakketten, informatie over het lokale aanbod techniekoriëntatie en vertelde Jet-Net & TechNet over de drijfveren van jongeren, ‘Bèta&TechMentality’ en de ‘7 werelden van techniek’.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Josine Vernooij, communicatieadviseur & projectmedewerker bij Knooppunt Techniek. Samen met projectleider STO Regio Foodvalley organiseerde zij het event.

  Meer lezen