Regio Foodvalley

In Regio Foodvalley wordt iedere dag hard gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Hoewel de focus in onze regio op ‘food’ ligt, is er ook sprake van een stevige en brede techniek- en ICT-sector. De activiteiten in het kader van Sterk Techniek Onderwijs moeten ervoor gaan zorgen dat het onderwijs beter aansluit op de vragen van de toekomst en het imago van technische beroepen verbeteren, zodat er meer jongeren kiezen voor techniek. Samen werken we aan de toekomst van Regio Foodvalley.

Krimpende groep vmbo-studenten

De regio heeft te maken met een krimpende groep vmbo-studenten en dus potentieel technisch personeel waardoor het tekort dreigt te verergeren. De krimp in de vmbo-populatie is deels een gevolg van ontgroening en heeft ook te maken met de opwaartse druk; er wordt vaker gekozen voor de theoretische leerlijnen.

Samen met het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven

Versterking van het techniekonderwijs in het vmbo is ook in Regio Foodvalley nodig. De roep om technisch geschoold personeel is groot en blijft groeien. Tegelijk is het in stand houden van technische opleidingen kostbaar. Het bijbenen van de snelle technologische ontwikkelingen vraagt veel van vmbo-scholen. Hoe we nu denken over technische beroepen is over vijf jaar vaak al achterhaald. Kortom: een goed moment om de handen ineen te slaan en samen met het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven vorm te geven aan ‘Sterk Techniek Onderwijs in Regio Foodvalley’.

Lees meer +Lees minder -
STO18078 / STO19047
Techniekoriëntatie ICT Regio Foodvalley Kennis delen Imago Sustainable Development Goals Lerend netwerk Bouwinspiratiedagen Lab Techniek Oriëntatiedagen Samenwerken Bedrijfsbezoeken Doorlopende leerlijn Hybride docenten
Array
Contactgegevens
Naam regio
Regio Foodvalley
Penvoerder
De Meerwaarde
Naam contactpersoon
Joop Hazeleger
Functie contactpersoon
Projectleider
Organisatie contactpersoon
Knooppunt Techniek
E-mailadres contactpersoon

Betrokken vmbo-scholen

Ichthus College

Veenendaal

Rembrandt College

Veenendaal

Johannes Fontanus College

Barneveld

De Meerwaarde

Barneveld

Pallas Athene College

Ede

Het Streek – Zandlaan

Ede

Aeres VMBO

Ede

Marnix College

Ede

COG Vallei & Gelderland-Midden

Ede

SG Pantarijn

Wageningen

Betrokken bedrijven

Nieuws

02 april 2021

Online sessie inspireert het vo in regio Foodvalley om in de klas aan de slag te gaan met techniekoriëntatie

Afgelopen donderdag 25 maart organiseerde Knooppunt Techniek, i.s.m. Jet-Net & TechNet, een succesvolle online inspiratiesessie ‘Techniekoriëntatie’.

06 oktober 2020

Docenten ontvingen handvatten om leerlingen te betrekken bij de energietransitie

Op donderdag 24 september kwamen er verschillende vragen aan bod tijdens de inspiratiesessie ‘Energietransitie Experience’.

02 april 2020

Geslaagde inspiratiesessie Sterk Techniek Onderwijs voor docenten

Op 4 maart vond de aftrap van de inspiratiesessie ‘Sterk Techniek Onderwijs Regio Foodvalley’ plaats.