TECHNIEK EVENT

Regio De Bilt, Wijk bij Duurstede en Zeist

Workshops over techniek, Kennismaken met beroepen, Leren over de verschillende kanten van techniek en dat er goed mee te verdienen valt!

Op 23, 24, 25 mei en 2 juni 2022 is het Techniek Event in Woerden van start gegaan waar de vmbo leerlingen klas 1 en 2 uit onze regio naar toe mochten gaan.

Op dit Techniek Event maken leerlingen van het vmbo leerjaar 1 en 2 kennis met de werelden van techniek en spelen een LOB game. De opzet is in workshops en kent ook challenges. De leerlingen kunnen kiezen uit twee workshops die ze doorlopen in twee rondes. De menukaart bestaat uit 15 verschillende workshops/ challenges, te weten:

1 Metaalchallenge: vouwen en bewerken van metaal inclusief lassen in de lasboxen en virtueel lassen
2 BWI-challenge: houtbewerking, ontwerp je eigen krukje
3 Solarchallenge: solarbootjes maken
4 VR/AR
5 Automotivechallenge: waterstofautootjes
8 Bibberspiraal maken
9 Elektriciteit: stroomschema aanleggen en lichtplan
10 Tweewieler-workshop
10 Roboticacarrousel
11 Dansende afwasborstels: afwasborstels programmeren
12 Een interieurmoodboard maken
13 Tech in de zorg
14 Licht, beeld en geluid
15 Wrap je eigen auto
16 Bruggen bouwen

Waar:

Technohub Woerden, Industrieweg 2b, 3442 AE Woerden

Na het bezoek aan het TechniekEvent wordt er door de leerlingen gewerkt aan een LOB opdracht waarin gereflecteerd wordt op de activiteit en de koppeling met het beroepenveld gemaakt wordt.

De leerlingen maken kennis met diverse richtingen van de techniek en de sectoren waar de techniek indirect een grote rol speelt. Hierdoor zijn ze zich bewust geworden welke grote rol techniek en technologie speelt in alle sectoren in ons dagelijks leven.