Bedrijven partners van regio De Bilt, Wijk bij Duurstede, Zeist schrijven praktijkopdrachten voor leerlingen

Bedrijven partners van regio De Bilt, Wijk bij Duurstede, Zeist schrijven praktijkopdrachten voor leerlingen

Te gast in onze buur regio TechnoHUB Woerden zijn wij verwelkomd door José Dorresteijn, Ton Kromwijk en Anja Klever. Ton Kromwijk, bestuurslid TechnoHUB, nam ons mee in de totstandkoming van de TechnoHUB, daarna kregen onze bedrijven en onderwijs partners een rondleiding.

Anja Klever, programmamanager onderwijs TechnoHUB, sprak daarna over wat er aan kennismaking en lesmateriaal gepresenteerd zou kunnen worden tijdens het bezoek aan de Techno HUB van leerlingen. Inzet om het vuurtje van enthousiasme voor een beroep bij de leerling aan te wakkeren.

In een placemat sessie hebben 6 deelnemende bedrijven partners samen met aanwezige STO-schoolprojectleiders en teamleden, STO-programmamanager en ondersteuner stappen gezet tot het kunnen leveren van een bijdrage uit de eigen regio. 1000 van onze 1e en 2e jaar vmbo-leerlingen gaan hiermee werken tijdens het techniekevent in 4 opeenvolgende dagen in januari 2024.

“Leuke aanpak, zeker voor bedrijven die wel mee willen doen maar nog niet weten wat ze kunnen of willen doen, zo kun je dat brainstormenderwijs bedenken.”; Brenda Witzier, Branchevereniging NVKL

Het is een geweldig resultaat dat voortkomt uit volharding van inzet en ontwikkeling, inspiratie en welwillendheid van alle kanten. Aankomende januari levert onze regio in principe 50% van het aanbod. Complimenten aan de organisatie en deelnemers en wij kijken gezamenlijk uit naar een geslaagd evenement aankomende januari voor allen.