Nieuwste aanwinst Tessenderlandt: Een vrachtwagen op school!

Nieuwste aanwinst Tessenderlandt: Een vrachtwagen op school!

We weten allemaal dat de maatschappij snel verandert, dus ook de techniek. De examensyllabus wordt daarom ook regelmatig herzien en aangepast. Bij de afdeling Mobiliteit en Transport (M&T) betekende het deze keer dat er vernieuwing nodig was en dan met name richting voertuigelectronica. Leerlingen moeten kunnen werken met een nieuwe generatie motortesters en de hierbij horende software.

Voor deze vernieuwing is er gezocht naar een partner uit de STO* samenwerking, we vonden een samenwerking met Tilburg & Bastianen. Voor de nodige vernieuwing in lesmateriaal was een andere vereiste nieuwe voertuigen waar deze moderne systemen ook geïnstalleerd waren. Er wordt een nieuwe DAF CF en een Volkswagen Polo geleverd voor het lesprogramma. Voertuigen die weer passen bij de huidige eisen van de syllabus én bij de beleving van de leerling.

Om deze vernieuwing extra kracht bij te zetten is er ook nieuw lesmateriaal van Electude aangeschaft. Een verkenning van de leermiddelen in een bezoek aan Electude vorig jaar lag ten grondslag aan dit besluit. Electude heeft leermodules geleverd die zicht richten op een modern motormanagementsysteem. Waar voornamelijk aandacht is op het stellen van diagnose en veilig meten.  Voortgang in Electude is voor de leerling een extra voordeel, het programma wordt namelijk op veel mbo’s ook gebruikt. Het is dus ook geen goede voorbereiding op een verdere schoolcarrière.

Het aanschaffen van nieuwe leermiddelen heeft direct tot gevolg dat er andere uit het programma verdwijnen. De materialen weggooien werd zonde gevonden en is er gezocht naar een alternatief. Er is besloten om oud lesmateriaal te doneren aan een goed doel. We zijn na een verkenning uitgekomen bij de stichting go for africa (www.goforafrica.nl). Een stichting waar gedoneerd materiaal door mbo-studenten meegenomen wordt naar Afrika om hier vervolgens het onderwijs mee te ondersteunen. Indirect ondersteunt Tessenderlandt zo de leerlingen op eigen school en elders. Een mooie afronding van een vernieuwende cyclus.