Netwerkbijeenkomst 28 maart 2022

Na een geslaagde editie in januari, online, was het maandag 28 maart 2022 weer mogelijk elkaar fysiek te treffen op de netwerkbijeenkomst van Sterk Techniekonderwijs West-Brabant Midden. Fijn om elkaar (weer) te ontmoeten en de samenwerkingen tussen de bedrijven en de scholen te tonen.

Op het Markland College in Oudenbosch werden de gasten ontvangen in de Utopiazaal. Hier werd de bijeenkomst geopend door programmamanager Patrick ’t Hart en Roger van Beveren van 21 Groep. Roger is tegenwoordig adviseur bij 21 Groep, maar was eerder eigenaar van de bedrijvengroep. Zoals Patrick zo mooi verwoordde: “Roger spreekt zowel de taal van het onderwijs als van het bedrijfsleven. Hij kent beide werelden en weet die als geen ander te verbinden.”

Met een geestprikkelende presentatie lichtte Roger het belang van de samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven toe. Elkaars krachten en kennis bundelen en uitwisselen zorgt voor het mooiste resultaat was een van de conclusies. Een andere conclusie die niet onbenoemd mag blijven: Houd contact met de leerling. Wellicht een inkoppertje, maar zeer belangrijk.

Na de opening stond er een kleine wandeling naar de aula op de planning. Al netwerkend verplaatsten de gasten zich naar de ruimte waar “kraampjes” waren opgesteld. Op deze markt hebben we binnen elke werkgroep een samenwerking uitgelicht. Aan elke tafel stond een docent samen met iemand uit het bedrijfsleven om te vertellen over de lopende samenwerkingen. Zo werd er verteld over de DAB Experience, de speeddates met rolmodellen uit het bedrijfsleven, de doorlopende leerlijn primair onderwijs – vmbo, hybride docentschap, professionaliseringsbijeenkomsten voor docenten, de doorlopende leerlijn vliegtuigtechniek, de energie challenge en het ontwikkelen van lesmateriaal. Tijdens het rondlopen op de markt werden ook nieuwe contacten gelegd tussen bedrijven onderling en met docenten en projectleiders. We kijken terug op een geslaagde middag vol inspiratie, energie en mooie ontmoetingen.