Ervaring opdoen bij Bovendonk voor het Healthy Fest

Ervaring opdoen bij Bovendonk voor het Healthy Fest

Leerlingen van het Munnikenheide College hebben een bezoek gebracht aan Bovendonk in Hoeven. De grote horeca locatie (conferentiecentrum & hotel) liet de leerlingen kennis maken met twee onderdelen van het werken in de horeca. Dit bezoek was onderdeel van de pilot Healthy Fest, waar de leerlingen druk mee bezig zijn.

Bij aankomst in Hoeven werden de leerlingen met een glaasje limonade hartelijk ontvangen door Monique en Romana van Bovendonk. Zij zijn echte gastvrouwen van de locatie en hadden dan ook twee leuke opdrachten voor de leerlingen in petto. De groep werd gesplitst in twee kleinere groepen en halverwege het programma wisselden zij van opdracht.

Opdracht 1 was een trouwborrel klaarzetten. Eén viertal wist de opstelling en moest de rest van de groep aansturen om de opstelling in orde te maken. Met een plattegrond in de hand stuurden zij ‘collega’s’ aan om de juiste opstelling te krijgen. Iets wat ze erg goed af ging, al leek het op bepaalde punten meer op een stoelendans. Het gaat uiteindelijk om het resultaat en dat was zoals de plattegrond het voor schreef.

Opdracht 2 was het maken van een werkoverzicht. Hier moesten de leerlingen rekening houden met het juiste aantal personeel en rekening houden met een logische planning. Op die manier worden werkschema’s in de horeca ook gemaakt, als er grote partijen op de locatie plaatsvinden. Het was hier en daar wel even puzzelen, maar soms met een beetje hulp lukte het de leerlingen om alles op de juiste manier in te vullen.

Tijdens deze pilot werken de leerlingen aan het organiseren en bedenken van een gezond festival, Healthy Fest dus. De leerlingen bedenken kraampjes en maken hier een ontwerp voor. Het festival gaat ook daadwerkelijk plaatsvinden, namelijk op 22 april 2022. Dit bezoek aan Bovendonk past uiteraard goed bij het plannen en organiseren van een festival.