Een mooie mijlpaal voor Techniektalenten Brabantse Wal

Een mooie mijlpaal voor Techniektalenten Brabantse Wal

Afgelopen week heeft het eerste overleg van de STO-adviesraad plaatsgevonden.
De adviesraad bestaat uit leden van het programmateam en implementatiegroep van STO, maar belangrijker nog: de samenwerkingspartners; FMI/21 Groep, Aircraft Maintenance & Training School – EASA Part 66/147, SABIC, Bouwmensen Zuid-West, IW Brabant-Zeeland en aspirant-lid Delta Agrifood Business.

In de werkgroepen van STO zijn afgevaardigden van deze bedrijven sinds november al hard aan de slag om het programma, vanuit het bedrijfsleven van input te voorzien. We merkten toch dat we soms met vragen bleven zitten die we aan de bedrijven moesten stellen, vandaar de oprichting van de adviesraad. Zij behandelen de thema’s die uit de werkgroepen naar voren komen. Vervolgens zorgen zij ervoor dat afgevaardigden vanuit de bedrijven en hun netwerk deelnemen aan de werktafels. Hier worden de thema’s uitgebreid besproken, samen met de collega’s van de scholen.
Door met elkaar in dialoog te gaan leren we van elkaar. Op deze manier wordt er een toekomstbestendige brug geslagen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.