Techlab Eelde volop in voorbereiding!

Techlab Eelde volop in voorbereiding!

Vorige week zijn we begonnen om in een reeks van 4 donderdagen ons 1e Techlab in de STOregio Assen-Beilen goed in de verf te zetten. We popelen om na de zomer te kunnen starten in ons Techlab in Eelde op het Terra Next terrein. Het Techlab bestaat uit 3 ruimtes.

Deze ruimtes krijgen elk een eigen kleur die in het teken staan van elk een ander onderdeel van de techniek. We willen namelijk leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs zo divers mogelijk kennis laten maken met techniek. We willen ze namelijk niet alleen tijdelijk kunnen boeien, maar ook blijvend aan de techniek kunnen binden.

Want dát is ons doel: zoveel mogelijk jongeren laten ervaren dat werkelijk overal techniek in zit en dat er daardoor ook zoveel mooie kansen zijn om er later je beroep van te maken!

En het leuke is.. ook wij blijven leren. Vanuit de Schildersvakschool Assen, is Chris Vos gevraagd om ons het schildersvak te leren.
Win win! Een mooi geschilderd Techlab, veel kennis en vaardigheden voor de docenten erbij die straks les gaan geven in het Techlab én een fijne samenwerking met de schildersbranche die ook staan te popelen om nieuwe enthousiaste leerlingen via ons te ontvangen!