In Apeldoorn wordt gewerkt aan de wereld van: ontwerp, productie en wereldhandel.

In Apeldoorn wordt gewerkt aan de wereld van: ontwerp, productie en wereldhandel

Begin januari 2024 zijn leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs in Apeldoorn vol enthousiasme gestart in de wereld van ontwerp, productie en wereldhandel. Dit project geeft leerlingen een boeiende en educatieve ervaring met het creatieve proces, de productie en verzending.

Vier activiteiten

In de wereld van ontwerp, productie en wereldhandel staan vier fascinerende activiteiten op het programma voor leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Programmeren Sphero Bolt robot

Onze jonge talenten maken kennis met programmeren via de sphero bolt, een rollende robot die zowel eenvoudig als uitdagend te programmeren is met de edu app.

De leerlingen krijgen na een korte instructie de kans om hun eigen rollende robot te programmeren met behulp van de edu app. Dit is de eerste stap in het verkennen van de wereld van robotisering.

T-shirts

Ze beginnen met ontwerpen van het T-shirt op school. Dit ontwerp wordt vervolgens met behulp van een plotter uitgesneden bij het NewTechPark. Na het persproces ontstaat er een uniek T-shirt dat direct wordt ingepakt en voorzien van een adressticker met het eigen huisadres van de leerling. Dezelfde dag nog wordt het product gescand en verstuurd via een DHL-punt n.

Palletstapel-wedstrijdparcours

Voorafgaand aan deze activiteit leren de leerlingen hoe ze op een professionele wijze dozen op pallets moeten stapelen en nemen ze deel aan een spannend palletstapel-wedstrijdparcours. De activiteiten gaan verder met een heftrucksimulatie, waarin leerlingen de fijne kneepjes leren van het besturen van een heftruck. Een ervaring die veel indruk maakt!

Virtuele Tour

De kers op de taart is een virtuele tour door de wereldhaven van Rotterdam, waarbij leerlingen met behulp van VR-brillen worden meegenomen op een reis door de wereldhandel. Een onvergetelijke ervaring die hun kijk op de wereld zal verbreden.

Ontdekken van de haven van Rotterdam

Onze bovenbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs gaan zelfs een stap verder door de fysieke haven van Rotterdam te verkennen. Per bus vertrekken ze ’s ochtends voor een dag vol uitdagende opdrachten om inzicht te krijgen in diverse (technische) beroepen en het logistieke proces.