Regio Zwolle

Bekijk het laatste nieuws

Eerste keuzevak van start binnen Sterk Techniek Onderwijs regio Zwolle

7 vmbo-leerlingen namen deel aan de praktijkdag van het vmbo-keuzevak ‘Schilderen en spuiten op kunststoffen en metalen’.

17 juni 2021

Bedrijfsbezoek in de klas

Met een interactieve videoles hoeft de klas niet bij een bedrijf op bezoek, maar komt het bedrijf gewoon naar het klaslokaal.

26 mei 2021

Drie sectortafels slaan handen ineen

De sectortafels ‘Techniek & Energietransitie’, ‘Bouw & Infra’ en ‘Transport & Logistiek’ slaan de handen ineen voor een nieuwe project.

29 april 2021

Regio Zwolle

In de regio Zwolle is een groot aantal vacatures voor technische beroepen. Een activiteitenplan moet leerlingen interesseren voor het technische vmbo. Meer informatie over Regio Zwolle vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Techlab Zwolle van de regio Zwolle is ook genomineerd.

Inzending regio Zwolle

 • Techlab Zwolle - Regio Zwolle

  Techlab ZWOLLE – Sterk door techniek inspiratie. Met een uitgebreid, aanvullend en inspirerend aanbod in robotica, automatiseren en duurzaamheid worden leerlingen blij van techniek. Alles op het LUX038 terrein in samenwerking met lokale bedrijven, MBO en HBO. Kan het vetter?

  Dit was niet gelukt zonder…

  Marco Theunis en Anno Bergsma, beheerders en innovatoren van het Techlab.

  Onze ambitie is om het techniekonderwijs te bundelen, zodat je een brede basis aan kennis hebt. En hiermee waarborg je een breed aanbod techniekonderwijs in de regio Zwolle. Daarnaast is het onze ambitie om doorlopende leerlijnen aan te bieden van PO t/m MBO en liefst richting HBO. Hiermee kun je leerlingen altijd uitdaging bieden ongeacht het niveau van school.

  Meer lezen

Digitale nieuwsbrief

De regio Sterk Techniekonderwijs Zwolle heeft een eigen nieuwsbrief. Abonneer u om op de hoogte te blijven van het actuele nieuws.