Zin om ook hybride professional te worden?

Zin om ook hybride professional te worden?

Check op 7 december ons Webinar Technisch Hybride Professional

Wil jij je huidige technische baan graag behouden, maar tegelijkertijd ook je expertise delen met de volgende generatie in Twente? Word dan hybride professional en combineer je baan in een bedrijf met een baan in het onderwijs! Kortom, één been in het bedrijfsleven en één been in het technisch Twents vmbo-onderwijs! Benieuwd? In ons webinar Technisch Hybride Professional op 7 december leggen we je graag alles uit.

Samen docententekort aanpakken

Goed technisch onderwijs op vmbo’s in Twente begint met voldoende docenten. Echter, binnen onze snel veranderende samenleving loopt het docententekort rap op. Hogeschool Windesheim richt zich samen met STO Twente, Overijsselse en Gelderse mbo’s en het bedrijfsleven op werkzame technische professionals.

Sterk van start

Manon Biemans is consultant/docent bij hogeschool Windesheim: “Fantastisch om binnen dit project samen met mijn collega Durk de Boer als matchmaker te mogen fungeren en technici uit het bedrijfsleven kennis te laten maken met het onderwijs. De technische sector en het onderwijs in Twente hand in hand, een mooie ontwikkeling. Deze samenwerking tussen Overijsselse/Gelderse mbo’s, de regionale aanpak personeelstekort én STO Twente krijgt steeds meer vorm.”

Noteer in je agenda: webinar 7 december

Manon: “Op 7 december organiseren wij een mooi verhelderend Webinar van 16.00-17.00 uur. Een ideaal en informatief instapmoment voor elke enthousiaste technicus die een paar uur les zou willen geven als technisch hybride professional, naast zijn of haar baan bij een bedrijf. De titel? ‘’Het onderwijs draait door!’’. Met tafelgesprekken met een hybride docent, directeur techniek vanuit het mbo, een HR-adviseur en directeur onderwijs uit het bedrijfsleven. Kortom, een veelzijdige uitleg van het project van de technisch hybride professional. De rol van matchmaker komt aan bod, meeloopdagen en wat het vak inhoudt. Wil jij ook aansluiten bij dit Webinar? Onderaan dit artikel vind je de kijkerslink voor de livestream op 7 december.

Ben ik geschikt?

In Nederland zijn er ruim 50.000 werkenden die hun baan in een bedrijf combineren met een baan voor de klas. Zij zijn hybride docent. Ook als je (nog) geen lesbevoegdheid hebt, kun je al de stap maken richting het hybride docentschap. Je vervult daarmee een maatschappelijke opdracht, je stoomt de nieuwe generatie klaar voor de toekomst, je deelt jouw kennis en helpt bij het opvullen van het docententekort. Een win-win-situatie. Als hybride docent zonder bevoegdheid mag je maximaal 160 uur op jaarbasis lesgeven in de vorm van een gastdocent. Wil je meer lessen verzorgen? Dan kan de instelling je helpen met het adviseren van een route.

Zoek & vind met de app Teachr

Om het onderwijs te helpen met het docententekort kan iedereen inspringen, ook jij. De app Teachr helpt jou om een koppeling met het onderwijs te maken, ook in Twente. Door de app op je mobiel te downloaden en een account aan te maken start je met swipen. Als de onderwijsinstelling jouw ‘like’ wel ziet zitten op een vacature, dan kunnen zij direct contact met jou opnemen via de chat. Op deze manier kan jij snel voor de klas en hoeft het onderwijs niet lang te zoeken. Download daarom meteen de Teachr app via de Google Play Store of via de app store en begin met swipen! Manon: “Eveneens ben ik betrokken bij RAP (Regionale Aanpak Personeelstekort). Zij zijn eigenaar van deze app en een gewaardeerde partner.”

Meer weten?

Interesse? Wil je meer weten? Neem contact op met Manon Biemans MEd, Christelijke Hogeschool +31 (0)88 469 9911 | +31 (0)6 252 97 306|m.biemans@windesheim.nl.

Meekijken?

Kijkerslink