Technolab officieel Makeblock Education Innovation Space

Technolab officieel Makeblock Education Innovation Space

Een belangrijk doel van STO Twente is vmbo-leerlingen zoveel mogelijk in contact te brengen met innovatieve technologie. Meerdere Twentse vmbo’s werken aan een Technolab of hebben dit sinds kort in werking, zoals CSG Reggesteijn. In hun Technolab in Rijssen gaat een bijzonder partnership van start met Makeblock. Po- en vmbo-leerlingen maken zo digitaal spelenderwijs kennis met de nieuwste technologie.

Onderzoekend & ontwerpend aan de slag

Dit partnership betekent dat het Technolab nu officieel een ‘Makeblock Education Innovation Space’ is. Maarten Scholten, projectcoördinator Sterk Techniek Onderwijs bij CSG Reggesteyn: “Makeblock biedt techniekleerlingen en hun docenten open-source-platformen en digitale robotbouwpakketten. Makeblock combineert in deze bouwpakketten zowel mechanica en elektronica als softwareontwikkeling. Door zelf te experimenteren en te doen leren zij zichzelf allerlei soorten technologie aan én toepassen binnen de lesstof. Aan de hand van spannende projecten en binnen een elkaar stimulerende community.”

Analytisch en kritisch leren denken

Makeblock geeft de leerlingen al onderzoekend het inzicht dat er geen grenzen zijn om allerlei technologische ideeën daadwerkelijk uit te voeren in een 100% digitale omgeving. De docent faciliteert en de leerling gaat al onderzoekend en ontwerpend aan de slag. Maarten: “Het stimuleert analytisch en kritisch denken en inspireert de leerlingen om verschillende actieve leerstrategieën te benutten om complexe problemen op te lossen. Kortom, vmbo-leerlingen maar ook leerlingen van basisscholen die ons Technolab bezoeken, maken zo spelenderwijs kennis met de nieuwste technologie én oefenen in één moeite door hun 21st century skills.” Vanaf eind januari is het Technolab van CSG Reggesteyn geopend, uiteraard met inachtneming van alle RIVM-maatregelen.