Het Stedelijk Vakcollege: geslaagd hybride leren

Het Stedelijk Vakcollege: geslaagd hybride leren

Ondanks corona, met strenge RIVM-regels, kon het hybride leren van het keuzevak Koudetechniek dit schooljaar toch doorgaan. Een mooie activiteit onder de paraplu van STO Twente. De vmbo-leerlingen van het Stedelijk Vakcollege in Enschede hebben hun praktijk en theorie gevolgd bij de bedrijven Emondt Koeltechniek in Enschede en Pool Koudetechniek in Hengelo.

Vrijdag 13 november was de evaluatie met de leerlingen en de vertegenwoordigers van de bedrijven, Frank Ulrich en Ruud Lubbers. Helaas moesten Het Stedelijk Vakcollege vanwege corona de ouders afzeggen, maar uiteindelijk hebben ze via een enquête toch nog hun tips en tops met ons kunnen delen. Unaniem vonden de leerlingen het leren binnen de bedrijven uitdagender, leerzamer en leuker. Ze zijn allemaal geslaagd en mochten vol trots het certificaat in ontvangst nemen.

Praktische leersamenwerking keuzevak koudetechniek

Een cruciaal doel binnen Sterk Techniek Onderwijs Twente is het verbinden van techniekbedrijven met het technisch onderwijs. Het Stedelijk Vakcollege in Enschede presenteert hiervan een klinkend voorbeeld. Zij realiseerden een onderwijssamenwerking met twee gerenommeerde bedrijven in de koudetechniek: Emondt Koeltechniek in Enschede en Pool Koudetechniek in Hengelo. Leerlingen doorlopen hun keuzevak Koudetechniek volledig binnen deze bedrijven. Het grote voordeel? Wat zij leren, is direct de allerlaatste stand van zaken op het gebied van koudetechniek. En dat is nou precies wat Sterk Techniek Onderwijs wil.

Een mooie impressie van het hybride leren