Gratis gereedschap voor vmbo-leerlingen CSG Reggesteyn

Gratis gereedschap voor vmbo-leerlingen CSG Reggesteyn

CSG Reggesteyn in Rijssen-Nijverdal sloot een overeenkomst met machineleverancier Mafell. Deze leverancier stelt maar liefst twee schooljaren zijn hoogwaardige elektrische handgereedschap ter beschikking aan Reggesteyn om te gebruiken in de praktijklessen.

Maarten Scholten is projectcoördinator Sterk Techniek Onderwijs bij CSG Reggesteyn en nam het initiatief tot deze samenwerking: “Mafell heeft met scholen bruikleenovereenkomsten voor het kosteloos gebruiken van hun gereedschappen in onderwijssituaties. De gedachte hierachter is logisch: veel technische bedrijven gebruiken deze hoogwaardige tools. Dus als wij onze leerlingen er nu al mee leren werken, dan sluit hun leservaring straks naadloos aan op de eisen in het werkveld als het gaat om het professioneel en veilig toepassen van handgereedschap.” Een gedachte die ook ten grondslag ligt aan Sterk Techniek Onderwijs Twente.

“Dit gereedschap gaan we breed inzetten”

Veelzijdig inzetbaar

Concreet krijgt CSG Reggesteyn in bruikleen 40 schroefmachines, 10 decoupeerzagen, 10 schuurmachines, een stofzuiger en een invalzaag met liniaal. Maarten: “Dit gereedschap gaan we breed inzetten voor Mens & Beroep, Praktijkonderwijs (PRO) en in de bovenbouw voor PIE.”