Bijna 1.000 Twentse vmbo-leerlingen bij Bouwontdekdagen!

Bijna 1.000 Twentse vmbo-leerlingen bij Bouwontdekdagen!

Op 10, 11 en 12 maart organiseerde het gloednieuwe Techniekhuis Twente opnieuw de Bouwontdekdagen. Een vervolg op het grote succes in 2018. Maar liefst zo’n 1.000 Twentse vmbo-leerlingen, begeleid door hun docenten/decanen, doorliepen een carrousel vol doe-activiteiten en wetenswaardigheden over de bouw.

De leerlingen gingen aan de slag met het maken van een soort schemerlampje. Bij binnenkomst ontvingen zij een tasje met alle benodigde onderdelen. Een ideaal werkstuk om met meerdere facetten van techniek kennis te maken want schilderen, timmeren en elektrotechniek komen hier in deze carrousel heel mooi samen. De carrousel telde negen onderdelen. Het ging daarbij niet alleen om techniek: ook leren de deelnemende jongeren om goed met elkaar samen te werken, in de techniek een steeds belangrijkere competentie!

Deelname vanuit heel Twente

Het ging om vmbo-leerlingen uit de 2e en 3e klas van maar liefst 16 scholen uit Twente, van Rijssen tot en met Haaksbergen, Almelo, Oldenzaal, Enschede en Hengelo. Bijvoorbeeld alleen al het Bonhoeffer College kwam met 160 leerlingen. Na afloop van de carrousel nam iedere vmbo-leerling, ter herinnering, een zelfgemaakte en unieke schemerlamp mee naar huis. De bijna 900 vmbo-scholen werden door de organisatie van de Bouwontdekdagen per bus netjes bij school opgehaald en weer teruggebracht.

Techniekhuis Twente: up and running

Het Techniekhuis Twente aan de Lansinkesweg 28A in Hengelo is sinds januari 2020 volledig open en in werking, op wat afrondende werkzaamheden na. Het is dé plek waar aankomende bouwprofessionals samenkomen om de beste in hun vak te worden. In deze oude monumentale fabriekshal leren deze beginnende vaklieden de fijne kneepjes van het vak door dynamisch, innovatief en praktijkgericht MBO-onderwijs. Dit vanuit de combinatie metselen, schilderen en installatietechniek.