Techniek Tastbaar in Oldenzaal

Beleef en ervaar techniek bij Techniek Tastbaar op het Twents Carmel College in Oldenzaal

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering hebben effect op de manier waarop wij leven én werken. Daarmee blijven er de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ict. Leerlingen hebben zelden een goed beeld van techniek. Dat geeft niets, er is tijd om dat te ontdekken. Het is dus belangrijk dat we die leerlingen vroeg in aanraking laten komen met diverse facetten van techniek zodat het in ieder geval een keuzemogelijkheid kan zijn als ze een bepaalde richting in willen gaan. Het is vooral effectief als we in hun schoenen gaan staan en in hun belevingswereld komen om de link te maken met techniek.

Hoe kunnen we die leerlingen enthousiasmeren voor Techniek? Sterk Techniek Onderwijs regio Oldenzaal organiseert op 26 november 2021 het event Techniek Tastbaar.

Diversiteit in de techniek

Circa 30 regionale technische ondernemers laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Diverse branches zijn vertegenwoordigd en geven hiermee een breed beeld van alle mogelijkheden in de techniek, zoals o.a.: installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, waterschap. aandrijftechniek en techniek in de zorg. De bedrijven komen dus letterlijk naar de leerlingen toe. Elk bedrijf heeft een interessante doe-activiteit bedacht voor de leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. De entree is gratis en je bent welkom tussen 12.00 en 20.00 uur.