Techniek Doet Het

Datum: 23 maart 2022
Adres: Martinuscollege, Grootebroek

Het aftellen kan beginnen:  woensdag 23 maart 2022 vindt het congres ‘Techniek Doet Het’  plaats op het Martinuscollege in Grootebroek. Grote namen uit de wereld van techniek, duurzaamheid en cyberspace zoals Daan Roosegaarde, Pierre Wind en Freaky Steel geven acte de présence.  Zij bieden professionals uit techniek en onderwijs uit Noord-Holland Noord een inspirerend totaalprogramma wat aansluit bij hun vakgebied.  Minister Dennis Wiersma van basis- en voortgezet onderwijs en Henk Hagoort van de VO raad zullen het congres digitaal openen.

Technische lokale helden

Het kan niet ontkend worden dat er een bont gezelschap staat geprogrammeerd op dit zogenaamde congrestival; een congres waarbij de bezoekers zélf bepalen welke onderdelen ze bezoeken. “Zo wordt er in 14 workshops een podium geboden aan lokale helden als Edwin ter Velde die een historisch fluitschip bouwt van afvalplastic tot Marco van Schagen die met ‘Internet of Things’ potentiele uitvallers in het onderwijs uitdaagt met hightech”, aldus projectleider Gerben Bakker. Zelfs bij de lunch is de techniek alom aanwezig. Zo voert TV-kok Pierre Wind de keukenbrigade aan en verrast hij met duurzaamheid en voedingstechniek.  Bakker: “Een mooie reminder dat techniek overal is en een steeds belangrijkere rol in onze samenleving krijgt”.

Samenwerking

Het congres is een initiatief van zes projecten van technisch onderwijs in de regio. Samen stellen zij zich als doel het technisch beroepsonderwijs te stimuleren en de samenwerking met het technisch bedrijfsleven te bevorderen. “De regio kent van oudsher veel technische bedrijven die de vacatures slecht vervuld krijgen. Het is onze missie om te laten zien dat techniek uitdagend en veelzijdig is”, aldus regievoerder Jan Jacob Jaasma van het TechniekPact West-Friesland, één van de organiserende projecten en gastheer voor dit jaar. Hij weet dat deze uitdaging alleen samen succesvol is aan te pakken door samenwerking tussen het onderwijs en opleidingsbedrijven, maar ook zeker met het regionale technische bedrijfsleven. Jaasma: ” Het congres is een toonbeeld van deze samenwerking: het informeert en moet aanzetten tot grensverleggend technisch onderwijs”.

Aanmelden

Heb jij op professionele basis interesse in het congres Techniek Doet Het en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Mail je motivatie naar congres@techniekpactwf.nl en maak kans op een gratis toegangsbewijs.