Regiofinale FIRST LEGO League in Drachten gewonnen door team Linde College

Regiofinale FIRST LEGO League in Drachten gewonnen door team Linde College

Vrijdag 11 maart 2022 vond een van de regiofinales van de FIRST LEGO League plaats, georganiseerd door NHL Steden Hogeschool, ROC Friese Poort en CSG Liudger Op de locatie Raai van CSG Liudger streden basis- en vo-leerlingen in verschillende rondes tegen elkaar. Zo moest elk team met zijn LEGO-robot allerlei doelen behalen in de wedstrijdarena, maart ook moesten de leerlingen aan een vakkundige jury hun verhaal achter hun voorbereiding op de finale en de manier waarop zij als team gewerkt hebben voorleggen. De twee hoofdprijzen, de Champion’s Award voor de grote winnaar van de regiofinale en de Benelux Innovation Award voor het team met het meest innovatieve projectidee, werden gewonnen door team Umami van het Linde College in Wolvega. In de jury van deze regiofinale zaten onder andere medewerkers van BD, Van Wijnen, Brada.nl, Circulair Friesland en Sparck Technologies.

FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar was het thema ‘Cargo Connect’.

De jury bestond uit professionals uit het bedrijfsleven en het onderwijs. Zij beoordeelden de onderdelen presentatie over het centrale thema, de missies met de LEGO-robot op de wedstrijdtafel, robottechniek en teamwork.

De Benelux-finale zal op 21 mei 2022 bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij plaatsvinden.