NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren first Lego League

NHL Stenden, Roc Friese Poort en CSG Liudger organiseren first Lego League

NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren komend schooljaar samen de FIRST LEGO League Friesland, een innovatief en uitdagend project voor basis- en voortgezet onderwijs leerlingen.

Wat is de FIRST LEGO League?

De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren van 9 t/m 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Dit jaar is het thema Cargo Connect. In de Benelux wordt de FLL gecoördineerd door Stichting Techniekpromotie en de activiteiten in de regio’s door een regionale partner. In Friesland zijn dat NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger. Kijk voor meer informatie op: www.firstlegoleague.nl.

Regiofinale

In heel Nederland vinden er regiofinales plaats. Zo ook in Friesland. NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger organiseren een regiofinale in Drachten en in Leeuwarden. De regiofinales vinden plaats op:

Vrijdag 10 december 2021 * CSG Liudger Drachten
Zaterdag 18 december 2021 * NHL Stenden Leeuwarden

Kick-off

Ter voorbereiding op de regiofinale organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger een kick-off in Drachten en in Leeuwarden. Tijdens de kick-off krijgen jullie alles te weten over het project en worden workshops voor de leerlingen georganiseerd. Van een workshop programmeren tot de missiebespreking. De kick-offs vinden plaats op:

Vrijdag 24 september 2021 * ROC Friese Poort Drachten * van 08.45 tot 12.00 uur 
Vrijdag 1 oktober 2021 * NHL Stenden Leeuwarden * van 10.00 tot 14.00 uur

Aanmelden

U kunt zelf kiezen in welke regio u deelneemt (Drachten/Leeuwarden). Voordat u een team aanmeldt voor de kick-off, dient u dat team in te schrijven bij Stichting Techniekpromotie voor de regiofinale. Dit zodat u landelijk ook als deelnemende school staat geregistreerd.

Stap 1: Klik hier voor aanmelden als deelnemer voor de regiofinale.

Stap 2: Klik hier voor aanmelden voor de kick-off en regiofinale in Drachten of Leeuwarden.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen kan contact opgenomen worden met Victor Peters, projectleider FIRST LEGO League: victor.peters@nhlstenden.com.