Leerlingen CSG Comenius winnen regiofinale FIRST LEGO League Drachten

Prijswinnaars

Op vrijdag 13 december organiseerden NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Bij CSG Liudger locatie Raai gingen ruim 250 basis- en vo-leerlingen de uitdaging aan om een plek te bemachtigen in de Beneluxfinale. De hoofdprijs ging naar team Green zone van CSG Comenius uit Leeuwarden. 

Team Earebarre van CSG Bogerman uit Sneek wist de tweede plaats te bemachtigen. Beide teams ontvingen een ticket voor de Beneluxfinale uit handen van Jan Rijpstra, burgemeester van de gemeente Smallingerland. Team City Smashers van CSG Liudger locatie Raai heeft een nominatie ontvangen. Januari 2020 wordt bekend of zij naar de finale mogen. De Beneluxfinale vindt 25 januari plaats in Breda.

FIRST LEGO League

De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. Afgelopen september zijn 27 wedstrijdteams bestaande uit basis- en vo-leerlingen gestart met het bouwen en programmeren van robots. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema “City Shaper”. De teams moesten uitvindingen en innovaties bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun dorp of stad van de toekomst. Bij de regiofinale werden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met de legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.