Evenement Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College een succes!

Evenement Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College een succes!

Vrijdag 8 april 2022 vond het event Techniek Tastbaar op het Stellingwerf College in Oosterwolde plaats, een evenement dat het Stellingwerf College samen met het regionale technische bedrijfsleven vanuit Sterk Techniek Onderwijs georganiseerd heeft. Een groot aantal bedrijven, alle in de technieksector, richtten een stand in waar de bezoekers een kijkje konden nemen. Daarnaast konden bezoekers in de leeftijd van 10 tot 16 jaar bij elk bedrijf een activiteit doen: van een stukje schilderen bij de vakschilder, een rondje rijden in een elektrisch stadsautootje tot water verplaatsen via een buizensysteem. 

Veel aanwezige leerlingen reageerden enthousiast, maar ook de bedrijven vonden het een waardevolle dag. Er ontstonden alweer tal van ideeën voor het volgende techniekevenement om jongeren te enthousiasmeren voor het kiezen van een opleiding (en baan) in de technieksector. 

Het aantal vacatures in de techniek blijft onverminderd groeien. Maar hoe vinden de technische bedrijven hun medewerkers van de toekomst? Leerlingen komen van jongs af aan veel te weinig in aanraking met techniek en daarmee verliezen ze te vaak de kans gemotiveerd te raken om een opleiding in de techniek te gaan volgen. Om deze reden is Techniek Tastbaar in het leven geroepen. Het Stellingwerf College had de eer om het landelijke Techniek Tastbaar evenement voor de 25e keer te organiseren. Ook Omrop Fryslân was erbij aanwezig; diezelfde avond was er in het programma Fryslân Hjoed een item over deze dag. 

Eerder, op 1 april, vond dit evenement al in Burgum plaats (een samenwerking tussen CSG Liudger en OSG Singelland). 

Op vrijdag 10 Juni is Techniek Tastbaar te gast bij de VHS van OSG Singelland in Drachten.