3- en 4-vmbo-leerlingen van OSG Singelland, CSG Liudger en het Stellingwerf College leggen bedrijfsbezoeken af

3- en 4-vmbo-leerlingen van OSG Singelland, CSG Liudger en het Stellingwerf College leggen bedrijfsbezoeken af

De derde- en vierdeklasleerlingen van het vmbo van de richtingen MWI (Media, Vormgeving en ICT), PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouw, Wonen en Interieur) van OSG Singelland, CSG Liudger en het Stellingwerf College gaan in de komende periode in groepjes bedrijfsbezoeken afleggen.

Verschillende bedrijven in de omgeving kunnen bezoek verwachten van de leerlingen. Astrid Rienks, technator en docent O&O aan het Stellingwerf College in Oosterwolde, vertelt dat dit een tweeledig doel dient: naast het feit dat de leerlingen op deze manier een kijkje in de keuken krijgen van een dergelijk bedrijf, heeft zo’n bedrijf de kans deze leerlingen te enthousiasmeren om er later misschien wel aan de slag te gaan.

De leerlingen gaan op één ochtend bij twee bedrijven langs die te maken hebben met hun profiel. Leerlingen die het profiel BWI gekozen hebben gaan bijvoorbeeld langs bij een bouw-, een draai/freesbedrijf of een meubelmaker, leerlingen van PIE bij een installatiebedrijf en leerlingen van MWI bij een drukkerij of een fotograaf.

Omdat de derde klas leerlingen nu online les krijgen, wordt er gekeken of de bezoeken in maart plaats kunnen vinden. Mocht dat nog niet lukken, dan is er een mogelijkheid in mei.

Het idee van het afleggen van bedrijfsbezoeken komt uit de koker van Sterk Techniek Onderwijs.