STO Magazine gelanceerd

Op donderdag 14 april 2022 is het eerste nummer van het STO magazine verschenen. Dit magazine staat boordevol mooie artikelen over scholen, maakbedrijven, leerlingen en innovatieve projecten. De lancering was tijdens het STO Café in het Vechtdal College van Hardenberg.

Het magazine biedt de lezer relevante informatie. Vooral het persoonlijke verhaal van de ondernemers, leerkrachten, leerlingen en personen van een bedrijf staan centraal. Sterk Techniekonderwijs in NOO heeft in de afgelopen twee jaren veel betekend. Door de focus op de ambitie zijn er ondanks de coronaperikelen veel mooie dingen gerealiseerd en is er enorm geïnvesteerd in de toekomst van techniekonderwijs. Wist je bijvoorbeeld dat in onze regio als eerst van Nederland een keuzevak Elektrische Voertuigen is gerealiseerd? Of wist je dat er een regionale techniekagenda zit waar alle scholen en overheden aan tafel zitten om technisch onderwijs nog verder te versterken? Je leest deze wetenswaardigheden en meer uiteraard nog veel meer in het STO Magazine.

Samenwerking bedrijfsleven

Sterk Techniek onderwijs NOO kent een mooie samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven. “Met dit STO café willen we graag ondernemers bedanken”, aldus Jan ten Napel. “Bedanken voor de samenwerking in welke vorm dan ook. Of iemand nu een stageplek heeft aangeboden, gastlessen heeft gegeven of kennis heeft aangeboden op een andere manier. Dit alles draagt bij aan de doelstelling om voldoende goed opgeleid technisch personeel te binden en behouden voor de regio.”

STO Café

Voorafgaand aan de lancering van het magazine was er een terugblik op de afgelopen periode door Jan ten Napel. Daarnaast stelde Nathalie Schoo zich voor als relatiebeheerder voor het bedrijfsleven. De komende periode gaat zij actief de samenwerkingen opzoeken en verder versterken. Maarten Brand, stage-expert, gaf nog een kleine lezing over hoe je als bedrijf je slim kan verbinden met studenten. Het STO Café wordt de komende jaren nog een aantal keer herhaald om elkaar weer vaker kunnen ontmoeten en waar wij met elkaar de volgende stap kunnen zetten naar een nog intensievere samenwerking tussen het onderwijs en het regionale technische bedrijfsleven.