Covid-19-actie bij STO-NOO

Enkele weken geleden ontvingen we het verzoek van Kim Runhaar, Project Manager cliënt technogy / E-Health bij de Baalderborg Groep om medewerking te verlenen bij de productie van L-bow deurgrepen. Dit om verdere verspreiding van het covid-19 virus binnen de Baalderborg woonlocaties tegen te gaan. Marco Welink van het Fablab in Hardenberg en Ewout Warringa van het Vechtdal College hebben dit initiatief enthousiast opgepakt en gaven aan hier graag aan mee te willen werken.

Er werd besloten het initiatief vanuit Sterk Techniekonderwijs te omarmen. Naast het stimuleren van jongeren voor de traditionele technische beroepsopleidingen richt het STO-programma zich ook op het gebruik van technologie in andere sectoren. Het gebruik van 3D-print technologie in de zorg sluit dan ook heel mooi aan bij de doelstellingen van STO-NOO.

Er zijn 12 3D printers beschikbaar gesteld aan de zorginstellingen. Deze printers zijn verkregen door deelname aan de workshop “Bouw je eigen 3D printer” vanuit het bijscholingsaanbod van Stichting Platforms Vmbo. Het benodigde materiaal wordt geleverd door Sterk Techniekonderwijs.

We hopen met dit initiatief de regio te ondersteunen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en hopen in de toekomst op verdere samenwerking in waarbij we als STO Noordoost-Overijssel een positieve bijdrage kunnen leveren aan de promotie en het belang van technisch onderwijs voor de regio.

Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 12 mei werden de zorgmedewerkers geïnstrueerd hoe ze zelf de onderdelen kunnen printen. Er werd uitleg gegeven over de instellingen en het gebruik van de printer. Op de meegeleverde SD-kaart staan de verschillende onderdelen die geprint kunnen worden.