Techniek Tastbaar komt naar het Vechtdal College in Hardenberg

Datum: Vrijdag 20 oktober 2023 
Tijd: 15.00 tot 20.00 uur
Locatie: Vechtdal College, Burgemeester Schuitestraat 3, 7772 BS Hardenberg

Sterk Techniek Onderwijs Noord Oost Overijssel organiseert samen met de scholen met een technisch vmbo-profiel daarom op 20 oktober voor de eerste keer in de regio het “doe-en-beleef-techniek festijn” Techniek Tastbaar. Dit evenement is al meer dan 50 keer met groot succes georganiseerd in Noord en Oost Nederland. Het doel is om de jeugd kennis te laten maken met techniek en technologie in de breedste zin en hen daarnaast ook informatie te geven over de mogelijkheden van opleidingen en carrièreperspectieven in technische bedrijven. Hiermee bedoelen we onder andere werkgebieden zoals: zorg en voeding, media & entertainment, wonen & bouw, design, productie, installatietechniek, hi-tech industrie, etc.). Daarnaast zien leerlingen zo ook wat er allemaal bij de bedrijven in hun regio gebeurt.

Tijdens Techniek Tastbaar Hardenberg organiseren ongeveer 30 technische bedrijven allerlei doe-activiteiten voor kinderen in de leeftijdsgroep van 10 tot 14 jaar: ontwerpen op de computer, 3D printen, technologie in de zorg, sleutelen, lassen, solderen, grondwerk, bouwen, programmeren en nog veel meer.

Om een idee te krijgen van dit evenement kunt u de website van Techniek Tastbaar bezoeken of filmpjes op youtube van eerdere edities. Ook kunt u informatie vinden op Facebook, Twitter en Instagram.
Wij nodigen alle leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs van harte uit om zich te verwonderen over techniek en technologie en dit echt te komen beleven tijdens Techniek Tastbaar. De leerkrachten zijn natuurlijk ook van harte uitgenodigd. U kunt natuurlijk ook met de hele klas naar dit evenement komen.