Innofuture is het grote techniek evenement voor jong en oud!

Datum: 17 en 18 juni 2022
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
Locatie: Evenementenhal, Hardenberg

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni 2022 komt het grootste evenement voor techniek en innovatie naar de Evenementenhal in Hardenberg. Op vrijdag openen de deuren voor de basisschoolleerlingen van de gemeenten Ommen en Hardenberg. Tijdens de beurs komt techniek en innovatie tot leven. De zaterdag 18 juni van 10.00 – 17.00 uur  is de beurs voor iedereen (gratis) toegankelijk. Bedrijven uit de regio presenteren zichzelf op een speelse manier om kinderen en jongeren kennis te laten maken met werkzaamheden en beroepen in de technische sector. Zelf doen en beleven staat voorop!

“Tijdens Innofuture Hardenberg duiken bezoekers in de wereld van techniek en innovatie”, aldus organisator Linda Meijer. Met een glimlach vertelt Linda; “Het is eigenlijk verboden om nergens aan te komen. Het zelf ontdekken, ervaren en doen staat namelijk voorop.” Er wordt een breed programma aangeboden waarbij uiteenlopende thema’s rondom techniek aan bod komen. Van elektro/installatietechniek, bouw, techniek in de zorg, verspanen en zelf een lasje leggen tot programmeren, virtual reality ervaren en aan de slag gaan met robots, drones, energie en e-sports. Het evenement wordt ingericht met stands, doe-pleinen en (mini) workshops waar ‘de handen uit de mouwen’ worden gestoken. De 7 werelden van techniek nemen een centrale plaats in.

18 juni: dag vol technische fun in Evenementenhal

Op zaterdag 18 juni van 10.00 – 17.00 uur is iedereen van jong tot oud welkom. Het is een dag vol technische fun. Ook wordt er informatie gegeven over bijvoorbeeld werk en opleidingen in de technische sector. Het drukbezochte evenement Innofuture werd ook dit jaar in Emmen georganiseerd en komt dus nu naar Hardenberg.

Jong kennis laten maken met techniek door Sterk Techniek Onderwijs

Innofuture Hardenberg wordt georganiseerd vanuit de samenwerkingen binnen Sterk Techniekonderwijs NOO met partijen vanuit onderwijs, het (lokale) bedrijfsleven en de overheid. “Het is goed om samen te laten zien hoe leuk en breed techniek is”, aldus Jan ten Napel projectleider Sterk Techniek Onderwijs. “Maar ook welke baankansen en technische opleidingen er in de regio zijn en welke impact techniek/technologie heeft op de toekomstige werkzaamheden in uiteenlopende branches.”