Terugblik op scholen vakwedstrijd bij Bouwmensen Ruinen

Terugblik op scholen vakwedstrijd bij Bouwmensen Ruinen

Van 1 tot en met 3 maart 2022 deden de vierdejaars leerlingen van Stad & Esch met het profiel Bouwen, Wonen & Interieur mee aan de scholen vakwedstrijd ‘Tiny House’ bouwen.

Een jaarlijks terugkerend evenement, dat Bouwmensen Ruinen tijdens hun open dagen organiseert voor alle vmbo Bouwen, Wonen & Interieur-leerlingen uit de regio. Voor de Stad & Esch-leerlingen een verplicht onderdeel van het lesprogramma, dat mooi aansluit op de lesstof en in het bijzonder op de modulen ‘Bouwen vanaf de fundering’ en ‘Bouwproces en voorbereiding’.

In de periode voorafgaande aan de wedstrijddagen vond de ontwerpfase plaats. Waarbij de leerlingen aan de slag gingen met het schetsontwerp, de planning en hun plan van aanpak. En begin maart was het dan zover; de leerlingen mochten het opnemen tegen andere BWI-leerlingen en van circulaire bouwmaterialen, van aannemers uit de omgeving, een eigen Tiny House bouwen!

Gehuld in hun overall, voorzien van goede, stevige werkschoenen en gehoorbescherming en met een rolmaat, potlood en duimstok bij de hand gingen de leerlingen vol goede moed aan de slag. Zij wisselden de elkaar telkens in groepjes van 4 af volgens een vooraf gemaakt schema. Zo bouwden uiteindelijk alle BWI-leerlingen mee aan hun eindcreatie, onder toeziend oog van meneer Kloosterman.

Het event werd op donderdagavond afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij Stad & Esch op een mooie 3de plaats eindigde en ervandoor ging met een leuk geldbedrag!