Moeders in de Techniek 2022 op SG Eekeringe

Wat een feest! Dit jaar kon het evenement Moeders in de Techniek weer fysiek worden georganiseerd. Op dinsdag 5 april was het zover. Brugklasleerlingen werden samen met hun (stief)moeder of verzorgende om 18.00 uur verwacht op de locatie Stationsstraat van SG Eekeringe. Daar stond een heerlijke maaltijd op hen te wachten, die volledig was verzorgd door de collega’s van Zorg & Welzijn. Terwijl iedereen genoot van het eten, werden de deelnemers geïnformeerd over de vele mogelijkheden binnen het technisch onderwijs in Steenwijk.

Workshops

Nadat iedereen zijn/haar buik rond had gegeten volgden er twee workshops. In het BWI-lokaal (Bouwen, Wonen & Interieur) werden er prachtige brood- en borrelplanken gemaakt. Er moest onder andere worden geboord, gefreesd, geschuurd en geknoopt. Vervolgens werd er in het Technieklab, door middel van de lasersnijder, een persoonlijke tekst en/of afbeelding op gelaserd. Tot slot werd de plank in de lijnolie gezet. Het resultaat mocht er zijn!

Tussendoor konden deelnemers ook nog eens kennismaken met VR-technologie, 3D-printing, droning en robotica.

In het PIE-lokaal (Produceren, Installeren & Energie) konden de moeders en leerlingen kiezen uit het maken van een appelhouder van metaal of het maken van een elektronische wisselschakeling op het bord. Er werd geknipt, gezet, gevijld, geïnstalleerd en gepuntlast en ook hier leverde dat mooie producten op.

Al met al was het een zeer gezellige en geslaagde avond en was de organisatie blij verrast door de hoge deelname!

Mocht u geïnteresseerd zijn of meer willen weten over de mogelijkheden op het gebied van technisch onderwijs in Steenwijk? Neem dan gerust contact op met Gerben Nijsingh via: g.b.nijsingh@rsgtrompmeesters.nl.