Keuzedeel ontwikkelingen

Keuzedeel Maritiem in ontwikkeling

Er is veel in en rondom de havens van Meppel te doen. Daarom is het bijzonder dat het onderwijs van Meppel daar nog weinig op inspeelt. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet om een keuzedeel Maritiem te ontwikkelen, maar dat gaan we natuurlijk niet alleen doen. Zo hebben we contact met Scheepvaart en Transport College in Zwolle (Deltion College) en zullen, naast het onderwijs, ook de bedrijven Thecla Bodewes Shipyards en Alumax aansluiten. Mogelijke onderwerpen zijn: werken en leven aan boord, scheepskennis, navigatie, scheepsconstructies en ontwerp en reparatie en onderhoud.

Onze plannen zijn dat de lessen op Stad & Esch, Deltion College en op een schip plaats gaan vinden. Met als einddoel; alle opgedane kennis toepassen op het schip, tijdens een mooie tocht naar bijvoorbeeld Rotterdam.

Keuzedeel Domotica in ontwikkeling

Naast het ontwikkelen van een keuzedeel Maritiem, hebben we ook de eerste stappen gezet naar het ontwikkelen van een keuzedeel Domotica. Dit gaan we samendoen met het Deltion- en Drenthe College. Naast techniek nemen we daarin ook de zorg mee, zodat er verbinding kan worden gelegd tussen welke behoefte er is vanuit de zorg en hoe het monteren van een dergelijk Domotica systeem daar op aansluit. Binnen dit keuzedeel zijn er veel mogelijkheden om te differentiëren in moeilijkheidsgraad. Daarbij zien wij zowel mogelijkheden voor het Voortgezet Onderwijs als voor het Middelbaar Beroepsonderwijs.