Geslaagd Sterk Techniekonderwijs scholingsevent

De regio Meppel/Steenwijkerland organiseerde op maandag 28 maart 2022 een scholingsevent voor collega’s uit het primair- en voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven. Met elkaar doken zij in de nieuwe technologische toepassingen in het onderwijs en bedrijfsleven. Daarnaast was er natuurlijk ook de mogelijkheid om kennis en ervaring met elkaar te delen, nieuwe initiatieven te ontwikkelen en om relaties te versterken, binnen én buiten onze regio.

Zo’n 75 deelnemers reisden in de middag af naar Stad & Esch en werden ontvangen met koffie en thee, waarna kartrekkers Dennie Vossebelt en Klaas Luten iedereen van harte welkom heette. Daarna was het tijd voor de eerste workshop. De deelnemers konden van tevoren kiezen uit maar liefst 9 verschillende workshops waaronder: programmeren van drones en robotarmen, VR binnen de school, zorgrobots programmeren, werken met een hololens, VR lassen en lassen met onze nieuwste lasapparatuur. Na een gezamenlijke maaltijd was het tijd voor de tweede en tevens de laatste workshop.

Door de organisatie wordt teruggekeken op een geslaagd event: ‘Ontzettend mooi om te zien dat de deelnemers zo enthousiast waren en dat wij op Stad & Esch een prachtig aanbod hebben op het gebied van techniek’, aldus Klaas Luten. Een vervolg staat dan ook zeker vast!

Mocht u geïnteresseerd zijn in het scholingsevent of meer willen weten over de mogelijkheden op het gebied van techniek op Stad & Esch en/of in de regio Meppel/Steenwijkerland? Neem dan contact op met Klaas Luten via kluten@stadenesch.nl.