VCA-basisdiploma

RGO Middelharnis wil haar leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun werkzame leven. Daarom biedt zij sinds kort de mogelijkheid aan leerlingen om hun VCA-basisdiploma te halen. Inmiddels zijn de eerste leerlingen gestart met deze veiligheidsopleiding. De school werkt hiervoor samen met VCM Totaal uit Middelharnis.

Bijna 50 leerlingen hebben interesse getoond in deze opleiding. Ruim de helft hiervan mocht afgelopen week starten met hun lessen. Leerlingen krijgen zowel klassikaal les, als via e-learning. Door deze online leeromgeving wordt de manier van les geven en krijgen flexibeler én is er meer persoonlijke ondersteuning mogelijk voor de leerlingen.

Win-win

VCM Totaal is de partij die dit mede mogelijk maakt. Zij zorgen onder meer voor het lesmateriaal en de examinering. Jaap Nagtegaal van VCM Totaal: “Technische beroepen vragen om een veilige werkomgeving. Hoe veilig men werkt, is minstens zo belangrijk. Daarom zijn we enthousiast over deze samenwerking. Bedrijven zijn blij met jongeren die veilig opgeleid zijn, en jongeren maken meer kans op een baan. Win-win dus.”

In het voorjaar van 2020 start de volgende groep. RGO Middelharnis blijft de komende jaren sterk inzetten op beter technisch onderwijs. Met het bedrijfsleven en brancheorganisaties zijn zij in gesprek om het technisch onderwijs te verbeteren.