Tijdens het PET-evenement ontdekken Gooise leerlingen de wereld van techniek

Tijdens het PET-evenement ontdekken Gooise leerlingen de wereld van techniek

Datum: 2, 3 en 4 oktober 2023
Locatie: College De Brink in Laren

Op 2, 3 en 4 oktober 2023 vindt het Promotie Evenement Techniek (PET) plaats op College de Brink in Laren. Zo’n 500 basisschoolleerlingen van groep 8 uit het Gooi nemen hieraan deel. Wethouders van de gemeenten Huizen, Eemnes, Wijdemeren, Gooise Meren en Laren geven, verdeeld over de eerste en derde dag, acte de présence.

Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel diverse workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties, waarbij ze zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten. Zij gaan op ontdekkingsreis in de 7 werelden van techniek: 7 afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden. Deze werelden bieden een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren en werken in de techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van kinderen.

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten, mede door het stoffige imago dat aan het vakgebied kleeft. Door kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact te brengen met techniek, willen Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Beleef je Beroep het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en Beleef je Beroep en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door: Abbott in Weesp, Thales Nederland in Huizen, Gooi’s Bouwbedrijf in Naarden, Dura Vermeer (Infra Bindt) in Utrecht, Makecenter in Nieuwegein, Sectorinstituut Transport en Logistiek in Gouda, Wij Techniek in Bussum en de vmbo-scholen: College de Brink in Laren, Hilfertsheem College in Hilversum, Groot Goylant/Mediaschool in Hilversum en Yuverta in Naarden.