PET Gooi en Vechtstreek

Gooise leerlingen ontdekken de wereld van techniek tijdens het PET-evenement

Datum: 3, 4 en 5 oktober 2022
Tijd: 8.45 tot 11.30 uur en van 12.45 tot 15.30 uur
Locatie: College De Brink in Laren

Op 3, 4 en 5 oktober 2022 vindt het Promotie Evenement Techniek (PET) plaats op College de Brink in Laren. Bijna 650 basisschoolleerlingen van groep 8 uit het Gooi nemen hieraan deel.

Op het gebied van techniek zijn grote personeelstekorten, mede door het stoffige imago dat aan het vakgebied kleeft. Door kinderen al vanaf het basisonderwijs op een leuke manier in contact te brengen met techniek, willen Sterk Techniekonderwijs het Gooi en Beleef je Beroep het leren en werken in de techniek aantrekkelijker maken.

Tijdens het PET-evenement volgen de leerlingen een dagdeel diverse workshops, georganiseerd door bedrijven en organisaties, waarbij ze zoveel mogelijk zelf aan de slag gaan met allerlei technische doe-activiteiten. Zij gaan op ontdekkingsreis in de 7 werelden van techniek: 7 afgebakende domeinen waarin Jet-Net & TechNet de technieksector heeft opgedeeld om de leerlingen een beeld te geven van de baan- en opleidingsmogelijkheden. Deze werelden bieden een aantrekkelijk en realistisch beeld van leren en werken in de techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van kinderen.

Het PET is een initiatief van STO het Gooi en wordt uitgevoerd door Maak het met Techniek en Beleef je Beroep en wordt ondersteund door Jet-Net & TechNet. De workshops worden verzorgd door: Abbott in Weesp, Thales Nederland in Huizen, Gooi’s Bouwbedrijf in Naarden, Fablab – Bibliotheek in Hilversum, Maritiem College in IJmuiden, Dura Vermeer (Infra Bindt) in Utrecht en Slotracing Unlimited (Techportal) in Bennebroek.