1160 vmbo’ers actief op Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

1160 vmbo’ers actief op Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Van maandag 29 januari t/m donderdag 1 februari 2024 nemen ruim 1160 vmbo KBB- en GTL-leerlingen uit de Gooi en Vechtstreek deel aan de Techniekdagen op de locaties Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO College Hilversum in Bussum.

Tijdens de Techniekdagen krijgen jongeren inzicht in de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Het doel is het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Gooi en Vechtstreek. Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar ook in ons dagelijkse leven. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag

De vmbo-leerlingen gaan zelf actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een programma van 1,5 uur maken zij kennis met verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals een workshop over de constructie van een brug, ICT, 3D-printing, productietechnologie in de metaal, autotechniek, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, de techniek achter medicijnen en het programmeren van robots. Ook kunnen leerlingen aan de slag met podiumtechniek en is er een escaperoom met opdrachten uit de installatiebouwtechniek.

Ontmoeten en ontbijten

Op dinsdag 30 januari 2024 ontmoet het technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid elkaar onder het genot van een ontbijt. Hier vertellen de leerlingen van College de Brink over hun idee voor een duurzame fietsenstalling voor hun school, waarmee zij de Sunny Bike Storage challenge voor mavoleerlingen wonnen. Ook is er gelegenheid om de workshops van de techniekdagen te bezoeken.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De Techniekdagen zijn onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi die met het platform Maak het met Techniek alle kinderen uit het Gooi hun talenten voor techniek wil laten ervaren. De dagen worden georganiseerd door een samenwerking van enthousiaste mensen uit technisch bedrijfsleven, mbo-, vmbo-onderwijs, overheid en brancheorganisaties die de techniek een warm hart toedragen. De Techniekdagen zijn aangesloten bij Tech your Talent.

Organisator: VMBO Techniekdagen Gooi en Vechtstreek, locatie: Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek/MBO College Hilversum, meer informatie Marleen Schrijver 06-546 93 592

www.maakhetmettechniek.nl/vmbotechniekdagen