1100 vmbo’ers actief op Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

1100 vmbo’ers actief op Techniekdagen Gooi en Vechtstreek

Van maandag 13 t/m donderdag 16 februari 2023 nemen ruim 1100 vmbo KBB- en GTL-leerlingen uit de Gooi en Vechtstreek deel aan de Techniekdagen op de locaties Bouw- en Installatiemensen Gooi en Vechtstreek en MBO College Hilversum in Bussum.

Tijdens de Techniekdagen krijgen jongeren inzicht in de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. Het doel is het bevorderen van instroom in technisch onderwijs en bedrijfsleven in de regio Gooi en Vechtstreek. Techniek is overal. Niet alleen in de industrie, maar ook in ons dagelijkse leven. Gezien de doorlopende technische ontwikkelingen van producten en diensten, is de techniek ook in de toekomst een belangrijke werkgever.

Zelf aan de slag

De vmbo-leerlingen gaan zelf actief aan de slag met toepassingen in de techniek. Tijdens een programma van 1,5 uur maken zij kennis met verschillende mogelijkheden van werken in de techniek. Er is keuze uit verschillende activiteiten, zoals een workshop over de constructie van een brug, ICT, 3D Printing, productietechnologie in de metaal, autotechniek, laboratoriumtechniek, technische hulpmiddelen in de zorg, de techniek achter medicijnen en het programmeren van robots. Ook kunnen leerlingen aan de slag met podiumtechniek en is er een escaperoom met opdrachten uit de installatiebouwtechniek.

Ontmoeten en ontbijten

Op dinsdag 14 februari 2023 ontmoet het technisch bedrijfsleven, onderwijs, brancheorganisaties en overheid elkaar onder het genot van een ontbijt. Hier vertellen de leerlingen van De Fontein over hun idee voor de invulling van het Oosterspoorplein in Hilversum waar zij de challenge Bruisend Hart mee wonnen. Ook is er gelegenheid om de workshops van de techniekdagen te bezoeken.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven

De Techniekdagen zijn onderdeel van Sterk Techniekonderwijs het Gooi die met het platform Maak het met Techniek alle kinderen uit het Gooi hun talenten voor techniek wil laten ervaren. De dagen worden georganiseerd door een samenwerking van enthousiaste mensen uit technisch bedrijfsleven, mbo-, vmbo-onderwijs, overheid en brancheorganisaties die de techniek een warm hart toedragen. De Techniekdagen zijn aangesloten bij Tech your Talent.