Regio Heereveen – Wolvega – Gorredijk

Vijf doelen moeten ervoor zorgen dat er tegemoet kan worden gekomen aan de toenemende vraag voor goed opgeleide technische medewerkers in de regio. Daarbij is hun kennis over de nieuwste duurzame technieken belangrijk.

Er is in de regio niet alleen sprake van een dalend leerlingenaantal, ook kiezen minder leerlingen voor technische opleidingen en dreigt er een docententekort voor de technieksectoren.

Om de doelen die hier verandering in moeten brengen te behalen, moet de instroom voor technische vmbo’s worden gestimuleerd en vergroot. Ook moeten de technische profielen worden versterkt door het uitbreiden van de mogelijke keuzevakken. De doorstroom binnen technische opleidingen moet gestimuleerd worden.

De regio wil binnen het samenwerkingsverband zowel personeel, als onderwijsonderdelen en de fysieke infrastructuur delen. Ook wordt er geïnvesteerd in de kennis, vaardigheden en motivatie van techniekdocenten in het vmbo.

STO19021/ STO18025
Doorstroom technische opleidingen Motivatie docenten Docententekort Keuzevakken
Contactgegevens
Naam regio
Regio Heereveen - Wolvega - Gorredijk
Penvoerder
Kei College
Naam contactpersoon
Hindrik Drenth
Functie contactpersoon
Projectleider
Organisatie contactpersoon
Friesland College
E-mailadres contactpersoon

Betrokken vmbo-scholen

CVO Zuid-West Fryslân

Sneek

Nordwin College, locatie Sneek

Sneek

CSG Bogerman, Burgklas en Mavo

Sneek

CSG Bogerman, Havo en Vwo

Sneek

RSG Magister Alvinus

Sneek

Nieuws

03 december 2020

Scholen aan de slag met dobots

Afgelopen donderdag, 24 september, kregen techniekdocenten van verschillende scholen uit de regio hun eerste dobot-instructie.

Volg de social media kanalen van Regio Heereveen, Wolvega & Gorredijk om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!