Regio Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

App biedt hulp bij techniekwerkstukjes op PO

Een app om het techniekonderwijs in het PO in de regio Haarlemmermeer te ondersteunen, kwam ondanks corona toch van de grond.

08 juni 2021

Regio Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord

In Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord kunnen leerlingen in een vroeg stadium en door de hele onderwijsketen ervaren wat techniek is. Dit doel is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van scholen, bedrijven en overheid. Meer informatie over Regio Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief AR-Techniek-Instructie app van de regio Haarlemmermeer / Bollenstreek-Noord is ook genomineerd.

Inzending Regio Haarlemmermeer / Bollenstreek-Noord

 • AR-Techniek-Instructie app - Regio Haarlemmermeer / Bollenstreek-Noord

  Bijna zonder hulp een technisch werkstuk maken. Het lukt met de AR app ‘AR-Techniek-Instructie’. Met deze slimme AR app worden technieklessen, voor het po leuk, leerzaam en een makkie! Met online ondersteuning! Leerlingen maken met behulp van de app zelf het werkstuk. Juist waar de papieren handleiding niet genoeg inzicht geeft, ondersteunt de app met 3D bewegende beelden en maakt zo de handeling volledig inzichtelijk! De leerlingen (en de leerkrachten) zijn enthousiast over deze ondersteuning.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Marcel de Cloe, Coördinator Sterk Techniekonderwijs Herbert Vissers College

  “Mijn ambitie: leerlingen en ouders de vele verschillende technieken/bedrijven laten ontdekken om deze nog vaak onbekende wereld te leren kennen. De vraag naar technisch geschoold personeel is zeer hoog! Ik wil van jongs af aan leerlingen enthousiasmeren voor de techniek. Juist de AR-app voor po is hier een mooi voorbeeld van. De reacties tot nu toe zijn echt positief, na een kleine investering, kan elke basisschool aan de slag. Op jonge leeftijd maken leerlingen zeer zelfstandig een technische opdracht, in de hoop dat dit uiteindelijk bij zal dragen aan meer interesse voor techniek in het algemeen.”

  Lees meer over STO-HB virtuele instructie Meld u aan

Digitale nieuwsbrief

De regio Haarlemmermeer en Bollenstreek-Noord heeft een eigen nieuwsbrief.