Regio Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord

In Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord kunnen leerlingen in een vroeg stadium en door de hele onderwijsketen ervaren wat techniek is. Dit doel is de gezamenlijke verantwoordelijkheid van scholen, bedrijven en overheid.

De drie partijen voelen het hun plicht om jongeren een kans te geven om hun (technische) talenten te ontdekken en ontwikkelen. De wervingsbehoefte van de regionale arbeidsmarkt vraagt daar ook om. Deze neemt toe door de gunstige economische ontwikkelingen, maar ook door sterke vergrijzing.

De vraag naar arbeid in de regio overtreft het aanbod flink. Wie naar de huidige en geprognosticeerde uitstroomaantallen van technische mbo-opleidingen kijkt, ziet dat hiermee niet aan de wervingsbehoefte kan worden voldaan. De instroom op de regionale arbeidsmarkt moet dus groter worden, het aantal mensen op technische opleidingen hoger.

De betrokken partijen willen een kwalitatief hoogstaand en dekkend aanbod van technisch onderwijs realiseren in zowel technische als niet-technische profielen op het vmbo (inclusief TL). Daarbij moeten er goede doorlopende leerwegen in het mbo zijn, met uitdagend en voor een brede doelgroep interessant onderwijs.

Dit moet onder meer gebeuren met activiteiten die techniek promoten, LOB-activiteiten voor alle leerlingen (ook tl en niet-technische vakken) en technische keuzevakken en leerroutes. Ook het creëren van een dekkende infrastructuur van het techniekonderwijs en professionaliseringsactiviteiten voor docenten en mentoren moet hieraan bijdragen.

Hiermee moet een hoger percentage leerlingen bereikt worden dat voor een technische vervolgstudie kiest, en daarna voor een technische functie op de arbeidsmarkt.

Lees meer +Lees minder -
STO18013 / STO19008
Doorlopende leerwegen LOB Professionalisering mentoren Promotie Professionalisering docenten Technische keuzevakken
Array
Contactgegevens
Naam regio
Regio Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord
Website regio
Penvoerder
Solyvius College- locatie Hoofdvaart College
Naam contactpersoon
Hans Luijk
Functie contactpersoon
Programmamanager
Organisatie contactpersoon
Dunamare onderwijsgroep
E-mailadres contactpersoon

Betrokken vmbo-scholen

Hoofdvaart College

Hoofddorp

Kaj Munk College

Hoofddorp

Herbert Vissers College

Nieuw-Vennep

Fioretti College Hillegom

Hillegom

Fioretti College Lisse

Lisse

KSH

Hoofddorp

Praktijkschool De Linie

Hoofddorp

Nova College

Hoofddorp

Samenwerking met bedrijfsleven

Digitale nieuwsbrief

De regio Haarlemmermeer en Bollenstreek-Noord  heeft een eigen nieuwsbrief.

Bekijk de nieuwsbrief

Volg de social media kanalen van Regio Haarlemmermeer en Bollenstreek Noord om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!