Regio Haaglanden geïnspireerd bij Festo tijdens een themabijeenkomst

Regio Haaglanden geïnspireerd bij Festo tijdens een themabijeenkomst

Themabijeenkomsten met verschillende vo-scholen en het mbo bij bedrijven maakt de samenwerking in de regio Haaglanden zo uniek. Zo’n vier tot acht keer per jaar wordt er een themabijeenkomst georganiseerd met als doel om van elkaar te leren, elkaar te inspireren en elkaar uit te dagen tot innovatie. De thema’s hebben altijd hetzelfde karakter, dat maakt zo’n bijeenkomst ook zo sterk.

In maart was het tijd voor de eerste themabijeenkomst. Deze keer het bezoek bij Festo in Delft. Dit begon met een presentatie en daarna een rondleiding, waar iedereen gefascineerd door het gebouw wandelde. Het was goed om te zien en te horen wat de samenwerking met het bedrijfsleven voor het onderwijs kan betekenen. Festo is een bedrijf, dat begrijpt, dat innovatieve apparaten niet zonder scholing kunnen voor zowel werknemers als voor docenten. Zij bieden dan ook het totale pakket aan.

Het is goed voor scholen om kennis te maken met bedrijven en op deze wijze kennis kunnen delen voor vandaag en voor de komende jaren.

Praktijkverhalen

Na de rondleiding bij Festo, was het tijd voor volgende onderdeel van de themabijeenkomst. Een praktijkverhaal van één van de scholen die is aangesloten bij Sterk Techniekonderwijs Haaglanden, dit om van elkaar te leren. Eén van de scholen vertelde over de fijne samenwerking met het mbo.

Aan de slag…

Als laatste onderdeel gingen de deelnemers in groepen uit elkaar. Met als doel om elkaar te informeren. Wat doet jouw school? Wat zijn jullie plannen? Wat was een succes? En al deze opgedane informatie werd aan het einde gepresenteerd.

De reacties op de eerste bijeenkomst waren positief. Op naar de volgende bijeenkomst en de invulling hiervan.