Regio Haaglanden

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Delft koestert en stimuleert onderwijstalent

Delft wil meer mensen enthousiast maken om les te geven in het bèta-onderwijs.

22 april 2021

Burgemeester van Zanen opent de nieuwe Hotspot Techniek aan Zee

Woensdag 3 maart heeft burgemeester Jan van Zanen een bezoek gebracht aan de Hotspot Techniek van het Maris College.

08 maart 2021

Vier vragen aan Arjo Riedijk van Weboma over de samenwerking met Sterk Techniekonderwijs Haaglanden

In ‘vier vragen aan’ lees je meer over de samenwerking tussen het onderwijs en bedrijfsleven binnen Sterk Techniekonderwijs Haaglanden.

14 oktober 2020

Regio Haaglanden

De vijf programmalijnen van Regio Haaglanden:
1.  Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven
2. Instroom en Professionalisering van techniekdocenten
3. Techniekfaciliteiten
4. Onderwijsinnovatie en een doorlopende leerlijn
5. Loopbaanoriëntatie, -begeleiding en promotie

Samenwerking met bedrijfsleven

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Hotspots van de regio Haaglanden is ook genomineerd.

Inzending Regio Haaglanden

 • Hotspots

  Sterk Techniekonderwijs draait om samenwerking. En dat is precies wat er gebeurt in de regio Haaglanden, waar een aantal technische hotspots gerealiseerd wordt: fysieke leeromgevingen voor hybride onderwijs. De hotspots in Haaglanden zijn complementair aan elkaar en met andere technische leeromgevingen zoals lokalen techniek en technologie in vo en mbo, de bedrijfsvakopleidingen en de bedrijven. Bovendien hebben alle technische Hotspots een focus, die aansluit bij de regio. Een mooie ontwikkeling, waar leerlingen zich kunnen verwonderen over, kennismaken met en oriënteren op technologie en de nieuwste ontwikkelingen!

  Binnen STOHA is ‘hotspot’ al langer een begrip, omdat veel vmbo-scholen al enkele jaren samenwerken met het Techniekinnovatiehuis van ROC Mondriaan. Dit Techniekinnovatiehuis is een hotspot voor het vmbo en mbo. Onlangs is ook de Hotspot Techniek van het Maris College officieel geopend. Het streven is om een landschapskaart Haaglanden te maken met een overzicht van de diverse locaties, waar je techniek en technologie kunt voelen en ervaren.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Judith van Biemen, algemeen directeur Maris College:

  “Met onze Hotspot willen we leerlingen laten zien hoe leuk, innovatief en creatief het werken in de techniek is. Hiermee willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen een toekomst in de techniek gaan overwegen. Daarbij richten we ons ook nadrukkelijk op meisjes.”

  Meer lezen