Samenwerking IKEA-Barendrecht en de vmbo-scholen in Barendrecht en Ridderkerk van start

Op woensdag 27 januari 2022 heeft Ikea-Barendrecht een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een aantal vmbo-scholen in Barendrecht en Ridderkerk. De samenwerking is erop gericht om vmbo-leerlingen een beter beeld te geven van wat er allemaal komt kijken om bij een bedrijf als IKEA te werken.

Binnenkort kunnen deze leerlingen stage lopen bij IKEA en zo op een andere manier kennis maken met dit prachtige bedrijf. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld mee gaan helpen in het restaurant, magazijn of meubels voor de showroom in elkaar zetten. Daarnaast leren leerlingen over hoe IKEA Barendrecht omgaat met duurzaamheid, zoals het scheiden van afval en over onze Circular Hub (producten die een tweede kans krijgen).

Evita Bizune, Operations Manager Business Navigator IKEA Barendrecht, en Marloes Dolmans. People & Culture (HR) Manager IKEA Barendrecht zijn trots dat de samenwerking nu echt kan gaan beginnen en dat IKEA ook iets kan betekenen voor jongeren in Barendrecht en Ridderkerk. Jenny Everts (voorzitter College van Bestuur OZHW) kijkt ook uit naar de samenwerking die volgens haar veel mooie kansen gaat bieden aan de vmbo- leerlingen. De samenwerking komt tot stand mede door het overheidsprogramma Sterk Techniek Onderwijs (STO). Wim de Boom, Martha Netten (programmamanagers STO) en Marloes Dolmans (IKEA) hebben intensief samengewerkt om te komen tot deze mooie samenwerking.

De vmbo-directeuren Gerard Langenberg (Gemini College Ridderkerk) en Joni Heijboer (directeur Focus Beroepsacademie en OZHW Groen College) hebben IKEA Barendrecht uitgenodigd voor een tegenbezoek op hun school.

Een goede samenwerking begint met elkaar beter leren kennen, want zoals in het vmbo gezegd wordt: ‘zonder relatie geen prestatie’!