Niet alleen leerlingen worden blij van STO-activiteiten

Niet alleen leerlingen worden blij van STO-activiteiten

Onze partners uit het bedrijfsleven staan te springen om met ons samen te werken. Door het nijpende tekort in de techniek en de te lage instroom in de technische beroepsopleidingen willen ze graag met ons samen aanpakken. Dit levert mooie samenwerkingen op!

Zo heeft BAM Infra Nederland samen met o.a. GOA infra opleidingen, Enexis Groep en Heijmans lesmateriaal voor ons Techlab in Eelde gemaakt rondom ondergrondse infra. Leerlingen leren aan de hand van een maquette die een nieuwbouwproject van 6 huizen moet voorstellen, om deze huizen woonrijp te maken. Dit betekent dat zij de huizen moeten voorzien van gas, water, elektra en glasvezel.

Leerlingen leren in de maquette de leidingen te leggen volgens de eisen voor het leggen van kabels en leidingen. Zo mogen waterleidingen niet boven elektriciteitskabels gelegd worden en mogen kabels en leidingen alleen op afstand van bomen gelegd worden of ruim onder de bomen langs.

Tevens moeten ze aan de hand van een prijzenlijst zorgen dat de leerlingen de leidingen zo goedkoop mogelijk aanleggen. Dit levert een realistische leersituatie op die leerlingen inzicht geeft in wat er nodig is om je eigen huis te voorzien van gas, water en licht.