Leerlingen ontwikkelen ‘slimme vuilopruimer’

Leerlingen ontwikkelen ‘slimme vuilopruimer’

Mavoleerlingen van de klassen 2 en 3 van het Dr. Nassau College, locatie Penta en het CS Vincent van Gogh, locatie Salland zijn afgelopen weken druk geweest met het ontwikkelen van een ‘slimme vuilopruimer’ in opdracht van het bedrijf Stevast Techniek uit Beilen.

Nadat Stevast een opdracht heeft gekregen om een ‘slimme vuilopruimer’ te ontwerpen hebben zij bovengenoemde leerlingen gevraagd om met andere ogen naar dit technische vraagstuk te kijken en mee te denken over het ontwerpen. Na het volgen van een Masterclass Pneumatiek bij Stevast zijn de leerlingen, met begeleiding van studenten van het Drenthe College, aan de slag gegaan en zijn zij tot verrassende resultaten gekomen.

Op vrijdag 7 juli 2023 hebben de leerlingen de prachtige uitkomst van deze praktijkopdracht in het TechHub van het Drenthe College aan de Industrieweg in Assen gepresenteerd. De opdrachtgever Stevast was onder de indruk van de resultaten. Zowel voor de mavoleerlingen en de studenten van het Drenthe College was het een bijzonder en leerzaam proces. We kunnen dan ook spreken van een geslaagde samenwerking tussen scholen en het bedrijfsleven.

Het Sterk TechniekOnderwijs richt zich op het technieksterk maken van de regio Assen samen met bedrijven, ondernemers en scholen. Het Sterk TechniekOnderwijs is de overkoepelende organisatie die, met participatie van bedrijven en mbo-scholen, ervoor zorgt dat óók mavoleerlingen meer praktijkervaring opdoen in de technische sector. De technische sector heeft dringend vraag naar mavoleerlingen en studenten niveau 3 of 4 van het MBO.

Techniek heeft de toekomst, zeker ook voor leerlingen met een mavodiploma!