NewTechFestival Apeldoorn: Techniek in de Spotlight

NewTechFestival Apeldoorn: Techniek in de Spotlight

Van 9 oktober tot en met 4 november 2023 bracht het NewTechFestival techniek in beeld, met een reeks boeiende evenementen die Apeldoorn en omstreken lieten zien dat techniek de toekomst is.

Let’s Play the Game en Experimenteren in het NewTechPark

Het festival omvatte activiteiten zoals Let’s Play the Game voor leerlingen van groep 8 basisscholen en onderbouwleerlingen van het voortgezet onderwijs. Hier kregen ze de kans om techniek uit te proberen, te beleven en te experimenteren in het inspirerende NewTechPark in Apeldoorn.

Inspiratiebijeenkomst “Werk Slim en Doe Wijs”

Op 24 oktober was de inspiratiebijeenkomst “Werk Slim en Doe Wijs”. Hier kwamen professionals uit het bedrijfsleven en docenten samen om te bespreken hoe we het onderwijs beter kunnen laten aansluiten op de actuele en toekomstige behoeften van het bedrijfsleven.

NewTechFestival-event: Bedrijven in de schijnwerpers

Op 3 en 4 november bereikte het festival zijn hoogtepunt met het NewTechFestival-event. Gedurende deze dagen lieten bedrijven zien wat er mogelijk is op het gebied van techniek binnen hun organisaties. Van autotechniek tot gezondheidszorg, van recycling tot de bouw, van automatisering tot kunststoftechnologie, alle facetten van techniek werden belicht.

Uitdagingen en interactieve demonstraties

Bedrijven namen de uitdaging aan om techniek uit hun dagelijkse praktijk te demonstreren en bezoekers kregen de kans om hands-on ervaring op te doen. Het enthousiasme was voelbaar en het evenement werd een groot succes.

Inspirerende sprekers

Bijzondere sprekers voegden een extra dimensie toe aan het festival. Op vrijdag 3 november deelde Morrog, een bekende YouTube-streamer, zijn transformatie van vliegtuigbouwkundig ingenieur naar streamer. Op zaterdag deelde Dr. André Kuipers, een gerenommeerde astronaut, zijn indrukwekkende ervaringen uit de ruimte.

Het NewTechFestival mede georganiseerd door Sterk Techniek Onderwijs Apeldoorn en Epe, het NewTechPark, gemeente Apeldoorn en veel bedrijven en organisaties, bracht niet alleen techniek naar voren, maar creëerde ook een platform voor inspiratie, educatie en samenwerking. Het was een succesvol event van de innovatie en mogelijkheden die techniek te bieden heeft.

Aftermovie NTF 2023