Regio Apeldoorn e.o

Ondanks een volwaardig aanbod van techniekopleidingen binnen het vmbo en een netwerk vol betrokken bedrijven, is er veel te winnen om dekkend en doelmatig techniekonderwijs te realiseren.

Het onderwijs (po, vmbo, vso, pro en mbo), het bedrijfsleven en de overheid willen dat alle kinderen kennismaken met techniek als onderdeel van hun omgeving. Ze worden gestimuleerd om een technisch profiel te kiezen of een technisch keuzevak te doen.

De verbinding tussen onderwijs en techniekpraktijk moet versterkt worden, door bijvoorbeeld de keuzevakken te verbreden en toegankelijk te maken voor leerlingen uit niet-techniekprofielen.

Nieuwe leerroutes moeten leerlingen kennis laten maken met techniek, en alternatieve vmbo-routes richten zich op het verhouden van talent voor de doorstroom naar BOL4 of een gecombineerd traject naar mbo niveau 3 of 4 met een technische specifieke technische inhoud.

Daarnaast moeten docenten professionaliseren en moet dit traject gericht zijn op samenwerking met vmbo-collega’s en mbo-docenten, evenals het versterken van de relatie met het bedrijfsleven.

Lees meer +Lees minder -
STO19074/ STO18075
Nieuwe leerroutes Dekkend techniekonderwijs Doelmatig techniekonderwijs Verbinding onderwijs - techniekpraktijk Professionalisering van docenten Samenwerking in de keten Kennismaken techniek PO-onderwijs Doorstroom Keuzevakken
Array
Contactgegevens
Naam regio
Regio Apeldoorn e.o
Penvoerder
Chr VO Apeldoorn, locatie Sprengeloo
Naam contactpersoon
Hildegonde Mostert
Functie contactpersoon
Programmaleider
Organisatie contactpersoon
Veluwse Onderwijsgroep
E-mailadres contactpersoon

Betrokken vmbo-scholen

Sprengeloo

Apeldoorn

VC Cortenbosch

Apeldoorn

Praktijkschool Apeldoorn

Apeldoorn

Christelijke praktijkschool De Boog

Apeldoorn

Jacobus Fruytier SG

Apeldoorn

RSG N.O. Veluwe

Epe

Gentiaan College

Apeldoorn

Edison College

Apeldoorn

Nieuws

14 januari 2020

Miljoenen voor techniekonderwijs in Apeldoorn

In Apeldoorn bundelen onderwijs en bedrijfsleven hun krachten. Met geld uit Den Haag kunnen nu concrete stappen gemaakt worden.

Digitale nieuwsbrief

De regio Apeldoorn e.o. heeft een eigen nieuwsbrief.

Bekijk de nieuwsbrief