Regio Apeldoorn e.o

In de agenda

Meer evenementen

Techniekfestival 4 t/m 29 oktober 2021

Techniek wordt tastbaar en beleefbaar met veel activiteiten in Apeldoorn en Epe. Het Techniekfestival is een initiatief van Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o. en het NewTechPark. Het is voor leerlingen van het vmbo en de bovenbouw van het basisonderwijs. Zij maken kennis met de rol van techniek in de wereld van alle dag.

29 oktober 2021

Bekijk het laatste nieuws

Meer nieuws

Een ‘kijkje in de keuken’ bij Smart Technology

In het kader van de uitwisseling met het mbo (project 5) is Christel Borgonjen (decaan Veluws College Cortenbosch) een dag te gast geweest aan de Rutgershof in Epe bij de opleiding Smart Technology (niveau 2 en 3) van Aventus.

26 juli 2021

Project 4 in schooljaar 2021-2022

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereiding van 2021-2022. Maar wat gaat er dan gebeuren vanuit projectgroep 4?

26 juli 2021

Het hakken van knopen

In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen hoe we als projectteam in de regio inspiratie hebben opgedaan. Inmiddels zijn er besluiten genomen over hoe we binnen de verschillende profielen kunnen werken aan nog aantrekkelijker en moderner onderwijs

26 juli 2021

Regio Apeldoorn e.o

Ondanks een volwaardig aanbod van techniekopleidingen binnen het vmbo en een netwerk vol betrokken bedrijven, is er veel te winnen om dekkend en doelmatig techniekonderwijs te realiseren. Meer informatie over Regio Apeldoorn e.o. vindt u op de pagina ‘Over de regio’.

Genomineerd voor In de Spotlight

Samen werken wij aan de transitie naar een duurzame samenwerking voor techniek in de regio. Maar hoe ziet die samenwerking er uit, en wie zijn nou eigenlijk de dragende krachten achter STO? De Spotlight licht de meest aansprekende, innovatieve, of verrassende regionale initiatieven uit en laat zien hoe ze tot stand zijn gekomen. Het initiatief Van Pro/VSO naar prof van de regio Apeldoorn e.o. is ook genomineerd.

Inzending Apeldoorn e.o.

 • Van Pro/VSO naar prof - Regio Apeldoorn e.o.

  In deze activiteit worden nieuwe leerroutes ontwikkeld voor leerlingen van het Praktijkonderwijs en het VSO in samenwerking met het VMBO. Deze leerroutes zijn erop gericht dat de leerlingen in kleine groepen kennis maken met techniek om zo hun technische vaardigheden te verkennen en gezamenlijk te ontdekken welke van deze vaardigheden verder ontwikkeld kunnen worden. De leerroutes worden afgerond met een getuigschrift of competentieverklaring en waar mogelijk met een VMBO-diploma.
  Voor de VSO leerlingen worden de lessen symbiotisch georganiseerd, met extra begeleiding. Door gericht technische vaardigheden te helpen door ontwikkelen, wordt de kans op inclusie in het arbeidsproces vergroot.

  Dit was niet gelukt zonder…

  Nienke Baars, projectleider van deze activiteit.

  “Het is mijn ambitie om leerlingen, met hun specifieke mogelijkheden/ talenten, met wat extra ondersteuning hun kwaliteiten binnen de techniek te laten ontdekken en hun vaardigheden zodanig te ontwikkelen zodat ze beter worden toe geleid naar werk en dus in onze maatschappij.
  Door dit project volgen leerlingen via Symbiose-lessen het beroepsgerichte vak binnen de techniek. Ze hebben naast technische vaardigheden ook met dit project een kans op sociaal vlak. Ze kunnen zich optrekken aan de reguliere leerlingen. Ook wordt er heel specifiek gezocht naar een fijne stageplek. De leerlingen worden extra veel uren begeleid waardoor de kans van slagen groter is. Daarnaast is de ervaring van de bedrijven uit het STO-A netwerk dat als je eenmaal een werknemer binnen hebt die vanuit het Speciaal Onderwijs of Praktijkonderwijs komt, dat dat vaak gouden werknemers zijn! Dus mijn ambitie is eigenlijk: alle leerlingen die voor techniek willen kiezen, helpen naar een fijne werkplek!”

  Meer lezen

Digitale nieuwsbrief

De regio Apeldoorn e.o. heeft een eigen nieuwsbrief.