TECH=TOF TOOLKIT voor basisscholen

TECH=TOF TOOLKIT voor basisscholen

Om ons toffe techniekaanbod onder de aandacht te brengen bij alle basisscholen in de regio, hebben we de Tech=Tof Toolkit ontwikkeld. Boordevol tips voor leuke technieklessen.

Ons plezier in techniek willen we delen met de basisscholen! Dit doen we door – samen met TechNet Amstel & Venen – allerlei activiteiten te organiseren; toffe technieklessen voor groep 7 en 8 in het technieklokaal van de vmbo-scholen, techniekwedstrijden, een Tech=Tof Quiz voor groep 7, workshops en maatwerkondersteuning voor leerkrachten en nog veel meer.

Om het techniekonderwijs op de basisscholen nog een verdere stimulans te geven, gaan we met de basisscholen in gesprek. Waar hebben de scholen behoefte aan en wat zijn hun wensen op het gebied van techniekonderwijs. De Tech=Tof Toolkits bieden een mooi startpunt voor dit gesprek. Binnenkort worden deze dozen vol met inspiratie door de vmbo-docenten persoonlijk overhandigd aan de basisscholen in hun gemeente. In een vervolgafspraak bespreken zij de behoeften en wensen van de scholen. Met die input zullen wij onze maatwerkondersteuning en workshops voor basisschoolleerkrachten gaan ontwikkelen. En dat alles met het doel om ook de leerlingen van de basisscholen te laten experimenten, ontdekken en ervaren hoe leuk en veelzijdig techniek is!