MakerSpace als flitsend uithangbord technische opleidingen

MakerSpace als flitsend uithangbord technische opleidingen

Lasersnijden, programmeren en aan de slag met een 3D printer. In de MakerSpace, op het terrein van het Veenlanden College in Mijdrecht, is het straks aan de orde van de dag. Het aanbod van de MakerSpace richt zich op álle onderwijsniveaus; van basisonderwijs tot middelbaar onderwijs én op iedereen met interesse voor techniek.

De MakerSpace is een prachtige ontwikkeling voor STO. Het gaat een belangrijke rol spelen in het techniekonderwijs voor de mavo klassen en de technieklessen voor de basisscholen. De ruimte is hier uitermate geschikt voor. En dan zijn de kinderen ook nog na schooltijd welkom om met techniek aan de slag te gaan. “Dat is toch fantastisch. Zo kunnen we nog meer kinderen enthousiasmeren om het leuke van techniek te ontdekken.“ vertelt docent Annuska Sprengers.  “Deze ruimte”, aldus Annuska, “heeft straks niet alleen werkbanken en machines, maar biedt veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld op het gebied van programmeren en video’s opnemen en bewerken. Ik kijk daar erg naar uit.”

Ook de leerlingen van de havo en het vwo krijgen les in deze innovatieve ruimte. “Alle leerlingen – van alle onderwijsniveaus – kunnen hier praktisch aan de slag.” Daarnaast mag de MakerSpace uitgroeien tot een plek waar zij-instromers, pensionado’s en statushouders zich kunnen ontwikkelen in de techniek en hun kennis kunnen ontplooien en overdragen.

Ook Léon Raadschelders is enthousiast. Hij is vanuit ondernemersvereniging VIB De Ronde Venen bij de MakerSpace betrokken. “De MakerSpace fungeert als een flitsend uithangbord voor alle technische opleidingen”, stelt hij. “Hier komt alles samen.”