01 april 2021

Webinars Sterk Techniekonderwijs LIVE

Webinars Sterk Techniekonderwijs LIVE

Sterk Techniekonderwijs LIVE besteedt elke maand aandacht aan een actueel thema uit de STO-praktijk. In een webinar van een uur bekijken we good practices op deze thema’s, worden ervaringen en tips gedeeld en gaan we het gesprek aan over wat de voorbeeldaanpak succesvol maakt. Tot aan de zomervakantie wordt er elke maand een nieuwe Sterk Techniekonderwijs Live georganiseerd:

19 april: Keuzevakken in samenwerking met het bedrijfsleven

Veel regio’s gaan de komende tijd aan de slag met het organiseren van beroepsgerichte keuzevakken in samenwerking met bedrijven. In dit webinar bekijken we welke mogelijkheden deze samenwerking biedt en welke stappen er nodig zijn om dit succesvol te organiseren.

Aanmelden

26 mei: Techniekverwante scholen in Sterk Techniekonderwijs

In dit webinar aandacht voor het organiseren van aansprekend techniekonderwijs in scholen zonder technische beroepsgerichte profielen. Welke kansen biedt regionale samenwerking binnen Sterk Techniekonderwijs om leerlingen toch in aanraking te laten komen met techniek en technologie?

Aanmelden

30 juni: Omgaan met krimp in de techniek

In vrijwel alle regio’s krimpt het aantal leerlingen de komende jaren. Hoe kun je als Sterk Techniekonderwijsregio de samenwerking benutten om bij kleinere leerlingenaantallen toch een aantrekkelijk techniekprogramma te kunnen aanbieden?

Aanmelden