28 september 2020

Volg een webinar om meer jongeren voor techniek te enthousiasmeren in je (gast)les of bij LOB

Op zoek naar handvatten om meer jongeren te enthousiasmeren voor techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars. Eerdere deelnemers vonden ze: “leerzaam, direct toepasbaar en interactief!”

5 bètatypes  & 7 werelden van techniek

Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dankzij onderzoek weten we dat er vijf bètatypes zijn. Als je inzicht hebt in wat deze verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het Bèta&TechMentality model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

Met de 7 werelden van techniek kun je jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie laten zien.

Webinar inspiratiesessie: duur 45 minuten

Je maakt op een leuke manier kennis met het Bèta&TechMentality model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kun je onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden.

Data
Maandag 12 oktober 2020 van 16:00 – 16:45
Woensdag 28 oktober 2020 van 8:15 – 9:00
Maandag 16 november 2020 van 13:00 – 13:45
Donderdag 10 december 2020 van 16:00 – 16:45

Aanmelden

 

Webinar workshop: duur 90 minuten 

Je kunt ook meteen de diepte in met het Bèta&TechMentality model. Dit is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat en waarbij je de opgedane inzichten gaat vertalen naar jullie eigen praktijk.

Data 
Dinsdag 10 november 2020 van 15:30 – 17:00
Woensdag 9 december 2020 van 15:30 – 17:00

Aanmelden

Voor wie?

De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. Bij VO en MBO/HBO-scholen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

Speciaal voor bedrijven: het geheim van een goede gastles

Organiseert jouw bedrijf activiteiten voor scholen zoals gastlessen of bedrijfsbezoeken, en wil je ervoor zorgen dat je daarbij zoveel mogelijk jongeren aanspreekt? Als je binnenkort je eerste gastles gaat geven of het al enige tijd doet maar denkt dat er meer in zit, dan hebben wij veel tips over hoe je dit aanpakt.

Er zijn 2 webinars die je kunt volgen, waarbij je niet alleen praktische handvatten krijgt om meer jongeren te kunnen aanspreken voor bèta en techniek, maar ook aan de slag gaat met de opzet van een gastles of bedrijfsbezoek.

1. Hoe sluit je met je gastles of bedrijfsbezoek goed aan bij jongeren?

Volg de webinars Inspiratiesessie (45 min.) of Workshop (90 min.) op bovengenoemde data.

2. Webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek: duur 90 min

In dit interactieve webinar ga je aan de slag met de opzet van een inspirerende gastles of bedrijfsbezoek. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende inleiding zodat je meteen de aandacht van leerlingen hebt. En je krijgt inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken. Om dit webinar te kunnen volgen, moet je eerst de Beta&TechMentality-inspiratiesessie of workshop hebben gedaan.

Data
Dinsdag 27 oktober 2020 van 15:30 – 17:00
Donderdag 12 november 2020 van 15:30 – 17:00
Woensdag 2 december 2020 van 15:30 – 17:00

Aanmelden

 

Als je de smaak te pakken hebt en je wilt graag aan de slag met het maken van je eigen opzet of draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek, dan is er aansluitend nog een live sessie te boeken waarin je begeleid wordt door twee professionals. Je ontvangt hier meer informatie over als je webinar 2 volgt.