20 november 2018

Techniekonderwijs in de pers

In de pers

Verschillende media hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het techniekonderwijs. Onderstaande artikelen zijn een kleine greep uit het nieuws van de afgelopen maand.

Samenwerkingsintentie voor sterk techniekonderwijs in de regio’s Apeldoorn en Epe ondertekend

Onlangs tekenden alle vmbo-scholen, ROC’s en scholen voor praktijkonderwijs uit Apeldoorn en Epe samen met de gemeente Apeldoorn, Platform Techniek Stedendriehoek en Bouwmensen Apeldoorn de intentie om samen sterk techniekonderwijs in de regio’s Apeldoorn en Epe te realiseren.
Bron: Apeldoorns Stadsblad

Vooraanmelding Sterk Techniekonderwijs

Op initiatief van Knooppunt Techniek hebben de vmbo-scholen met de technische profielen ‘Bouwen, Wonen en Interieur’, ‘Mobiliteit en Transport’ en ‘Produceren, Installeren en Energie’ de handen in één geslagen. Afgelopen week is er een vooraanmelding gedaan bij de Dienst Uitvoering Subsidies van het Ministerie van OC&W.
Bron: Knooppunt techniek

Bedrijven en (V)MBO-techniek werken samen

Het regionale (V)MBO-techniekonderwijs en het bedrijfsleven in Zuidoost Drenthe gaan nauw samenwerken bij het aanbieden van technische opleidingen. Zowel wat betreft de soorten opleidingen die worden aangeboden, als de inhoud ervan. Ook op het gebied van stageplaatsen en toekomstige banen wordt de koppeling tussen de scholen en de bedrijven versterkt.
Bron: Metaalmagazine 

Jonge talenten gehuldigd met ScienceMakers Award 2018

Aan ruim 140 jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar is op 14 november een ScienceMakers Award uitgereikt. In museum Corpus te Oegstgeest ontvingen zij deze Award voor hun prestatie in een van de uiteenlopende nationale of internationale wedstrijden op het gebied van wetenschap, techniek en maken. De jongeren mogen zich ScienceMaker noemen. Ze zijn daarmee ambassadeurs die staan voor inventiviteit, voor nieuwsgierigheid, voor ontdekken: voor de nieuwe makers van de toekomst.
Bron: Nationale Onderwijsgids