13 juni 2019

Techniekonderwijs in de pers

In de pers

Verschillende media hebben de afgelopen tijd aandacht besteed aan het techniekonderwijs. Onderstaande artikelen zijn een kleine greep uit het nieuws van de afgelopen maand.

In Gorinchem start het gevecht om technici op de havo

“Bij decaan René van Vugt leiden de aanmeldingen op Gilde Vakcollege Techniek al twintig jaar tot gefronste wenkbrauwen. De oude LTS in Gorinchem trekt keer op keer scholieren die eigenlijk naar de havo of het vwo zouden kunnen. Toch kiezen ze voor een vmbo-opleiding met tien uur techniek per week”.
Bron: Financieel Dagblad

Scholen ontvangen 2,5 miljoen van de overheid

De vmbo-afdelingen van het Schoonhovens College en Gemini College uit Lekkerkerk ontvangen tussen 2020 en 2024 samen in totaal 2,5 miljoen euro van de overheid om hun techniekonderwijs te versterken. De financiële impuls heeft als doel de samenwerking tussen scholen, regionale opleidingscentra en bedrijven beter op elkaar af te stemmen.
Bron: Het Kontakt

Leerlingen inspireren met sterk techniekonderwijs

In de bouw-, infra- en technieksector is een groot tekort aan technisch personeel. Om dit probleem uit de wereld te helpen, investeert het kabinet in de periode 2020 tot en met 2023 honderd miljoen euro per jaar in technisch onderwijs. Deze regeling, genaamd ‘Sterk techniekonderwijs’ moet het techniekonderwijs op het VMBO versterken.
Bron: Bouwend Nederland

Sterk techniekonderwijs is koren op de molen

Ook voor Samen FIKS, dat zich richt op het onderwijs voor Infra en Groen geldt dat Sterk Techniekonderwijs een impuls geeft aan een aantal bestaande activiteiten. André Beeksma, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Stichting Samen FIKS: “Door de regelingen wordt het interessant voor vmbo-scholen om zoveel mogelijk techniekstudenten te hebben. Een techniekstudent levert per jaar ineens drieduizend euro op. Dat moet wel een boost geven.”
Bron: Bouwend Nederland